Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mult de jumătate dintre locuitorii orașelor din România au practicat cel puțin un sport, în ultimele 12 luni

Publicat


mars competitie

Mai mult de jumătate din populaţia României din mediul urban a practicat sport în ultimul an, cu 4,1% mai mult decât în 2017, potrivit unui studiu recent, notează Romania24.

Alergarea se menţine în topul celor mai practicate sporturi la nivel de masă în mediul urban din România, cu 61 de procente dintre cei care au declarat că practică sport.

În ceea ce priveşte frecvenţa antrenamentelor, 46% dintre repondenţi au declarat că aleargă cel puţin o dată pe săptămână, 21% au răspuns că de 2-3 ori pe lună şi 33%, o dată pe lună sau mai rar.

Referitor la vârsta alergătorilor amatori, cei mai mulţi, 43,7%, se situează între 30 şi 49 de ani, 38% au peste 50 de ani şi doar 18,3% se încadrează între 18 şi 29 de ani.

Conform studiului realizat de Quantix, alergătorii au o percepţie mai bună asupra propriei siluete, 56% dintre aceştia declarând că au o greutate optimă şi 37% sunt supraponderali. În rândul repondenţilor care nu practică sport 47% sunt supraponderali şi 38% au declarat că au greutatea optimă.

Tendinţa este de creştere şi în ceea ce priveşte incidenţa celor care participă la competiţii de alergare pentru amatori, 14 procente dintre practicanţii de sport declarând că au concurat în mod organizat în 2019, faţă de 10% în 2017.

În ceea ce priveşte distanţele, 49% dintre alergători şi-au arătat intenţia de a participa în viitor la concursuri de 5-10 km, 11% şi-au propus să alerge cel puţin un semimaraton şi doar 3% un maraton.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani din rândul populaţiei urbane.

surse: Romania24, Agerpres


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajări la stat, în Alba. POSTURI la Avocatul Poporului, Salvamont, primării, școli și mai multe instituții publice din județ

Publicat

locuri de munca

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Instituţia Avocatul Poporului – Centrul Zonal Alba – șofer la Domeniul privind prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate