Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mult de jumătate dintre locuitorii orașelor din România au practicat cel puțin un sport, în ultimele 12 luni

Publicat


mars competitie

Mai mult de jumătate din populaţia României din mediul urban a practicat sport în ultimul an, cu 4,1% mai mult decât în 2017, potrivit unui studiu recent, notează Romania24.

Alergarea se menţine în topul celor mai practicate sporturi la nivel de masă în mediul urban din România, cu 61 de procente dintre cei care au declarat că practică sport.

În ceea ce priveşte frecvenţa antrenamentelor, 46% dintre repondenţi au declarat că aleargă cel puţin o dată pe săptămână, 21% au răspuns că de 2-3 ori pe lună şi 33%, o dată pe lună sau mai rar.

Referitor la vârsta alergătorilor amatori, cei mai mulţi, 43,7%, se situează între 30 şi 49 de ani, 38% au peste 50 de ani şi doar 18,3% se încadrează între 18 şi 29 de ani.

Conform studiului realizat de Quantix, alergătorii au o percepţie mai bună asupra propriei siluete, 56% dintre aceştia declarând că au o greutate optimă şi 37% sunt supraponderali. În rândul repondenţilor care nu practică sport 47% sunt supraponderali şi 38% au declarat că au greutatea optimă.

Tendinţa este de creştere şi în ceea ce priveşte incidenţa celor care participă la competiţii de alergare pentru amatori, 14 procente dintre practicanţii de sport declarând că au concurat în mod organizat în 2019, faţă de 10% în 2017.

În ceea ce priveşte distanţele, 49% dintre alergători şi-au arătat intenţia de a participa în viitor la concursuri de 5-10 km, 11% şi-au propus să alerge cel puţin un semimaraton şi doar 3% un maraton.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani din rândul populaţiei urbane.

surse: Romania24, Agerpres


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOCURI de ARMĂ în miez de noapte, la Câmpeni. Un bărbat a fost ÎMPUȘCAT de polițiști, după o urmărire ca în filme

Publicat

politie noaptea

Un șofer din Câmpeni a fost împușcat de polițiști, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest. Bărbatul a devenit agresiv și a încercat să scape, alergând spre locuința sa. Polițistul l-a urmărit, l-a somat și pentru că șoferul nu s-a supus somației, a efectuat trei […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, modernizat în 2020. Lucrările vor fi plătite din bugetul CJ Alba

Publicat

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, va fi modernizat în 2020. Potrivit reprezentanților Consiliul Judeţean Alba, lungimea tronsonului reabilitat în acest an este de de 11,5 kilometri. ”Din totalul de 14,5 kilometri cât măsoară acest drum, 3 kilometri au fost modernizaţi anul trecut. Astfel, la finalizarea lucrărilor, se va putea circula în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

AMENZI drastice pentru cei care aruncă gunoiului pe drumurile publice. PROIECT pentru disciplinarea șoferilor

Publicat

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică un proiect care modifică legislația privind regimul juridic al drumurilor și care incriminează persoanele care depozitează deșeuri pe marginea drumurilor publice. Conform proiectului de act normativ, va fi interzisă și sancționată cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei aruncarea și depozitarea deșeurilor pe drumurile publice, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Manifestări organizate de Ziua Unirii Principatelor Române, la Alba Iulia. Ceremonii și moment artistic, la Sala Unirii

Publicat

sala unirii

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită oficial vineri, 24 ianuarie, la Sala Unirii din Alba Iulia, unde vor avea loc o serie de activități și manifestări.  De la ora 10.00, la Sala Unirii, sunt aşteptaţi reprezentanţi ai autorităţilor administrative judeţene şi locale, ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cadre militare, veterani de război. Programul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate