Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mult de o treime dintre antreprenorii români au întârzieri la ratele bancare sau la plata cheltuielilor la întreţinere. Date statistice

Publicat

insolventa criza faliment Cu restanţe la întreţinere sau întârzieri la plata ratelor la bănci se confruntă şi unii patroni români. Mai mult de o treime dintre antreprenori se află în această situaţie, potrivit datelor INS. De asemenea, doar o treime dintre oamenii de afaceri au o casă în proprietate.

Potrivit INS, 43,5% dintre patroni sunt restanţieri la întreţinere, apă, gaz şi căldură. 42% nu-şi pot achita la timp factura de energie electrică, iar 36% sunt restanţieri la plata abonamentului de telefonie.

Aproape 39% dintre patroni spun că au întârzieri la plata ratelor la bănci.

Tot statisticile arată că doar 30% dintre patroni au o casă în proprietate. Peste 60 la sută dintre antreprenori locuiesc la bloc sau stau cu chirie.

Întrebaţi ce venituri nete le-ar fi de ajuns pentru a face faţă tuturor cheltuielilor curente, cei mai mulţi oameni de afaceri au indicat sume de peste 3.000 de lei lunar.

Aceleaşi date de la statistică ne spun că mai bine de jumătate dintre patroni nu şi-au putut cumpăra o săptămână de vacanţă, pentru că au avut cheltuieli prea mari. Iar o treime dintre ei nu şi-au permis achiziţia unei maşini noi.

Iar atunci când au probleme financiare, patronii preferă să-şi închidă firmele decât să le redreseze. Oficiul National al Registrului Comerţului arată că, în primele şapte luni din 2016, au fost radiate în medie 300 de firme zilnic, mai multe faţă de anul trecut.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax