Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mult timp liber pentru părinţi: „Atelier Creativ” de educaţie nonformală pentru copii, deschis în Alba Mall

Publicat

Asociaţia „Agora” Alba Iulia, împreună cu administraţia locală vine în sprijinul copiilor şi părinţilor din municipiu şi deschide, în incinta Alba Mall, un centru de educaţie nonformală, intitulat Atelier Creativ, unde micuţii vor putea să îşi dezvolte abilităţile prin implicarea în activităţi atractive.

În acest spaţiu se vor organiza şi desfăşura activităţi de terapie prin artă, cursuri de limbi străine şi activităţi de educaţie prin joc. Coordonatorii proiectului spun că intrarea în acest centru, precum şi accesul la programe vor fi gratuite pentru toată lumea. Părinţii vor putea solicita sprijin de specialitate pentru supravegherea copiilor, iar responsabilii propun un program care să acopere atât intervalul orar 14.00 – 16.00, cât şi perioada cuprinsă între 16.00 şi 20.00. Orarul exact şi structura tuturor activităţilor ce vor fi organizate în centru va fi definitivat şi făcut public săptămâna viitoare.

Proiectul mai prevede organizarea de grupuri de discuţie pentru părinţi, evenimente la care vor participa specialişti din mai multe domenii. Totodată, se propune organizarea, la sediul centrului sau în alte locaţii, de evenimente gen cafenele tematice, dedicate discuţiilor de orice fel. Astfel de evenimente sunt menite, pe de o parte, să crească vizibilitatea centrului, iar, pe de altă parte, să promoveze noţiunile de educaţie non-formală, educatie pentru sănătate şi activitate extraşcolară.

Centrul va fi deschis vineri, 7 octombrie, iar pentru început spaţiul va funcţiona în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, intervalul cel mai solicitant pentru părinţi. Astfel, părinţii îşi vor putea rezolva atât problemele personale, precum şi să se orienteze eventual pentru un al doilea job, fără a mai avea grija micuţilor.

„Este demonstrat că, în lipsa unor alternative pentru copii şi tineri, computerul, televizorul, cluburile şi barurile şi, mai nou, consumul de substanţe etnobotanice sau stupefiante ajung să înlocuiască activităţile recreative şi educative. Tocmai de aceea, tot mai multe organizatii neguvernamentale, dar şi instituţii ale statului se implică în ultima vreme în proiecte având ca obiectiv implementarea de soluţii privind petrecerea timpului liber pentru aceste categorii. În plan local, o noutate în acest domeniu vine de pe urma unui proiect propus de Asociaţia Agora Alba Iulia şi sustinut fără rezerve de către administraţia locală a reşedintei de judeţ. Proiectul prevede înfiinţarea unui spaţiu de educaţie nonformală pentru copii în incinta Alba Mall, sub denumirea de <Atelier Creativ>. Acest centru va fi coordonat de Lenica Bucur, cea care a activat mulţi ani ca specialist în structurile locale de protecţie a copilului. În acest spaţiu, copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani vor putea fi implicaţi în activităţi atractive”, au arătat reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Întrucit Asociaţia „Agora” Alba Iulia nu dispune de finanţarea necesară pentru derularea acestui proiect, administraţia locala a municipiului a fost solicitată să se implice pentru a oferi sprijinul necesar. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax