Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe agresiuni, mai puţine furturi şi tâlhării. Infracţiunile înregistrate la Poliţia Alba Iulia în 2018

masina-politia

Publicat

Poliţiştii din Alba Iulia au avut mai puţine cazuri de furturi, tâlhării, ameninţări, anul trecut faţă de 2017. Totuşi, a crescut numărul infracţiunilor de ameninţare. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba prezintă statistica infracţiunilor cercetate de Poliţia Municipiului Alba Iulia, în 2018.

„Alba Iulia ar fi devenit un oraş mai sigur. În anul 2018 au fost înregistrate mai puţine furturi şi tâlhării, mai puţine infracțiuni contra persoanei”, transmit reprezentanţii IPJ Alba.

În anul 2018, în Alba Iulia și în localităţile rurale arondate au fost înregistrate cu 4,39% mai puţine sesizări de infracțiuni decât în anul 2017. Criminalitatea contra persoanei a scăzut în municipiul Alba Iulia cu aproape 5%, iar numărul de infracțiunilor contra patrimoniului a scăzut cu 6,7%. Astfel, în anul 2018, în Alba Iulia nu a fost înregistrată nicio faptă de omor şi nici tâlhării săvârșite în locuinţă, potrivit sursei citate.

Dintre infracțiunile contra persoanei, ponderea cea mai mare o deţin faptele de lovire sau alte violenţe, care faţă de anul 2017 au înregistrat o uşoară creştere (+ 32 de fapte). Au scăzut, în schimb, cu aproape 50%, numărul faptelor de ameninţare.

Faţă de anul 2017, infracţiunile contra patrimoniului au scăzut cu 6,78%. Furturile reprezintă 46,3% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, în scădere faţă de anul 2017, cu aproape 5%.

Au fost mai puţine furturi din locuinţe (-6), din curţi şi anexe (-30) şi din societăţi comerciale (-7).  Totodată, a scăzut, cu 5, numărul faptelor de tâlhărie, iar în toate cele 6 fapte sesizate poliţiştii au reuşit să identifice, cu operativitate, autorii, precizează IPJ Alba. 

În ceea ce priveşte infracționalitatea stradală, din analiza indicatorilor statistici, se constată că în anul care a trecut, în stradă, au fost înregistrate, cu aproape 4%, mai puţine infracțiuni, marea lor majoritate fiind furturi (96%). A scăzut numărul furturilor de autoturisme (2), cu 5 mai puţine faţă de anul 2017, numărul furturilor din autoturisme (17), cu 28 mai puţine faţă de anul 2017 şi nu a fost înregistrat nici un furt din bancomate.

De asemenea, anul trecut au fost înregistrate mai puţine persoane decedate din accidente rutiere (-2) şi mai puţine persoane rănite (-9). În Alba Iulia, în urma accidentelor rutiere şi-a pierdut viaţa o singură persoană, iar 26 de persoane au fost rănite.

Poliţiştii de la rutieră au aplicat 10.181 de sancţiuni contravenţionale, peste 50% dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au reţinut, în vederea suspendării 378 de permise de conducere şi au retras 163 de certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate