Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe blocuri din Alba Iulia vor fi reabilitate energetic. Cine a câștigat contractul de peste 3, 7 milioane de euro

Publicat

Mai multe blocuri din Alba Iulia vor fi reabilitate energetic printr-o investiție de peste 3,7 milioane euro. Este vorba despre 336 de apartamente din 10 blocuri din municipiu, din mai multe zone ale orașului. 

Anunțul a fost făcut de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon.

”Am semnat astăzi contractul prin care, cu finanțare prin PNRR, în următoarele 14 luni, blocurile 28 și 13A de pe Bd. Transilvaniei, 11A și 11B de pe strada Vasile Goldiș, C1A de pe Bd. Republicii, C1B – C2 – C3, M1 și M2 de pe strada Gheorghe Șincai vor trece printr-un amplu proces de eficientizare energetică.

La final, un număr de 336 apartamente, cu o suprafață construită desfășurată de 19.667 mp, vor beneficia de izolarea termică a faţadelor (atât partea opacă cât și cea vitrată), termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, panouri fotovoltaice de producere a energiei electrice dar și de echiparea cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de intervenții la finisajele exterioare și repararea elementelor de construcţie ale faţadelor care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea clădirilor, vor fi refăcute finisajele interioare în zonele de intervenție, construite acoperișuri tip șarpantă și vor fi reparate trotuarele de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocurilor.

În urma desfășurării procedurilor legale, contractul a fost câștigat de asocierea Mivo Expert Construct SRL – Biroul de Proiectare Budrală SRL, valoarea totală fiind de 18.577.696 lei (inclusiv TVA). Din cele 14 luni, două luni sunt prevăzute pentru proiectare și 12 luni pentru execuție”, a precizat Filimon într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. SsS

    miercuri, 28.02.2024 at 15:31

    Da, doar blocurile care „se văd”,sunt alese pentru reabilităre. așa cum au fost făcute mai toate reabilitările si până acum….doar vine campania electorală și dacă blocul e „vizibil”, avem cu ce lua fața fraierilor.. pardon, a electoratului, am vrut să scriu…blocurile ANL, chiar fiind aflate în administrarea directă a primăriei, dacă nu sunt amplasate in zone „vizibile”, atunci nu sunt „interesante” pentru reabilitări …

  2. Cornelia

    miercuri, 28.02.2024 at 16:05

    cine are noroc are, cine nu. plateste!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax