Connect with us
Publicitate

ABRUD

Mai multe drumuri comunale și locale din Roșia Montană vor fi modernizate și asfaltate. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

Mai multe drumuri comunale și locale din comuna Roșia Montană, în lungime de aproape 11 km, urmează să fie modernizate și asfaltate printr-o investiție de peste 17,1 milioane de lei. 

Primăria Roșia Montană a lansat pe 31 iulie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare drumuri comunale și locale în comuna Roșia Montană – etapa I.

Valoarea totală este estimată la 17.182.389,34 de lei, fără TVA. 

Mai multe drumuri comunale și locale din Roșia Montană vor fi modernizate și asfaltate

Potrivit documentației, drumurile comunale și locale prevăzute în proiect au o lungime proiectată de 10,95 km.

Acestea sunt următoarele:

  • Drumul comunal DC 146 își are începutul tronsonului proiectat în centrul istoric Roșia Montană, zona Casina, și sfârșitul tronsonului proiectat în satul Gârda Bărbulești, având o lungime proiectată de 3,15 km.
  • Drumul local Coasta Henții pornește din dreptul malului stâng al Văii Abrudului din satul Coasta Henții și urcă pe versanții abrupți ai dealului Coasta Henții și Dăroaia, având o lungime proiectată de 2,10 km.
  • Drumul local Hondru Curături – Tronson I pornește din dreptul malului stâng al Văii Abrudului și după aproximativ 200 m se bifurcă, o ramură (dreapta) urcă pe versanții abrupți ai dealului Curături, până în zona de izvoare a Văii Uliuli, până la limita administrativă cu orașul Câmpeni, iar cealaltă ramificație (stanga) urcă pe versanții abrupți ai dealului Curături, aproape de limita administrativă a orașului Câmpeni, având o lungime proiectată de 3,95 km.
  • Drumul local Hondru Curături – Tronson II, pornește din dreptul malului stâng al Văii Abrudului și urcă pe versanții abrupți ai dealului Curături, până în zona de izvoare a Văii Henții, până la cca. 500 de metri de limita administrativă cu comuna Sohodol, având o lungime proiectată de 1,75 km.

Drumurile comunale și locale sunt de clasa tehnica V, cu o bandă de circulație. Drumul Comunal DC 146 prezintă o structură rutier nerigidă formată dintr-o îmbrăcăminte asfaltică pe primii 0,5 km iar pe restul tronsoanelor de drum structura rutieră este formată dintr-o pietruire având o grosime de până la 0,3 m. Drumul se află în prezent într-o stare stare tehnică necorespunzătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate