Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciuruleasa, pe lista de un miliard de lei pentru proiectele din programul „Anghel Saligny”. Primarul a semnat contractul

Publicat

O nouă tanșă de bani de la bugetul de stat au fost alocați, pentru 100 de proiecte prin programul „Anghel Saligny”.  Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a semnat, marţi, 100 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.135.215.117,18 lei.

Doar în luna august au mai fost semnate proiecte pentru alte 757 de milioane de lei. Banii sunt dați direct primăriilor de la bugetul de stat.

Comuna Ciuruleasa două proiecte de milioane de lei prin programul Anghel Saligny

Printre beneficiarii contractelor semnate marți, 22 august, se numără și comuna Ciuruleasa, care a câștigat două proiecte. 

Comuna unde fostul primar, este actualul deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț, a câștigat două proiecte prin care vor fi modernizate drumurile din mai multe sate ale comunei.

Contractele au fost semnate la Ministerul Dezvoltării de actualul primar al comunei, Marius Cioara.

Este vorba despre două proiecte, unul în valoare de 5,434,780.73 lei și altul de 3,675,219.27 lei.

Primul proiect prevede, modernizare drumurilor în interiorul satelor Morărești și Boglești, iar cel de al doilea, cu o valoare mai scăzută, Modernizarea drumurilor în interiorul satelor Bodrești și Boglești din comuna Ciuruleasa.

Lista proiectelor semnate de ministrul Adrian Veștea

Lista completă cu toate proiectele care au primit finanțare, marți 22 august poate fi vizualizată AICI

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 100 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.135.215.117,18 lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare a apelor uzate și a sistemelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, construirea unor poduri, precum și reabilitarea și modernizarea pistelor de biciclete, a podețelor, trotuarelor și rigolelor pentru apă pluvială.

”Proiectele semnate astăzi au rezultate concrete pe termen lung și vin în sprijinul nevoilor cetățenilor din 38 de județe, ajutând la creșterea standardului de trai al acestora. Contribuim, astfel, la reducerea disparităților între regiuni, cu scopul final de a avea o Românie mai prosperă”, a precizat ministrul dezvoltării.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax