Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mai multe investiţii din Alba, finanţate din fondul de rulment al Consiliului Judeţean

Publicat

Suma de 345,45 mii lei din fondul de rulment va fi alocată de Consiliul Judeţean Alba, pentru acoperirea unor goluri temporare de casă provenite din decalajele dintre veniturile şi cheltuielile anului curent şi finanţarea a cinci obiective de investiţii în judeţ.

Fondul de rulment a fost constituit în ultima zi din 2009 şi este în valoare de 2.338 mii lei. Acesta este rezultatul cumulării excedentului anului 2009, în sumă de 914 mii lei, la care se adaugă soldul rămas neutilizat din fondul de rulment constituit la sfârşitul lui 2008, în valoare de 1.424 mii lei.

Fondul de rulment pe acest an va fi utilizat pentru mai multe lucrări de infrastructură. Este vorba de reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii generale şi de turism în arealul Mărginimea Sibiului – Valea Sebeşului, modernizarea drumului turistic DJ 106E pe tronsonul Jina – Şugag – Valea Sebeşului – DN67C, suma alocată fiind 892,96 mii lei. De asemenea, este avută în vedere şi valorificarea potenţialului turistic şi economic al Văii Aiudului, prin reabilitarea infrastructurii de transport pe DJ 107M, suma alocată fiind 3,73 mii lei. Totodată, 425,86 mii lei vor fi folosiţi pentru amenajarea de centre sociale multifuncţionale, pentru persoane cu dizabilităţi, în localităţile Aiud, Blaj, Cugir, Abrud şi Zlatna.

Pentru sistemul micro-regional de alimentare cu apă potabilă a comunelor Daia Română, Cut, Câlnic, Spring, Doştat şi a localităţii Rahău este alocată suma de  600 mii lei, iar sediul central al Serviciul Public „Salvamont” a primit 70 mii lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax