Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe locuri în creșe pentru copiii din Alba Iulia. Câte locuri vor fi disponibile până la finalul anului 2024

Publicat

Mai multe locuri în creșe pentru copiii din Alba Iulia. Până la finalul anului 2024, în creșele din municipiul Alba Iulia ar urma să existe un total de 350 de locuri, a precizat vineri viceprimarul Emil Popescu.  

„Una dintre marile probleme cu care municipiul nostru s-a confruntat în ultimii ani a fost legată de cererea foarte mare de locuri în creșe. Nemulțumirile părinților erau justificate, motiv pentru care administrația locală actuală a căutat și a găsit soluții pentru îmbunătățirea acestui aspect.

Precizez faptul că, prin realizarea clădirii pentru grădinița situată pe strada Tudor Vladimirescu, se vor crea spații pentru 160 de copii beneficiari de educație preșcolară, prin fuzionarea Grădiniței nr. 14 și a Grădiniței nr. 16.

La ora actuală, Grădinița nr. 14 funcționează în cadrul creșei situată pe strada Livezii nr. 41E, iar prin mutarea copiilor din această grădiniță se vor elibera 40 de locuri pentru copii în creșa din strada Livezii. Termenul contractual pentru finalizarea clădirii din strada Tudor Vladimirescu, nr. 143, este de 22 august 2024.

Mai multe locuri în creșe pentru copiii din Alba Iulia

De asemenea, prin grija Companiei Naționale de Investiții se va dezvolta o nouă creșă, cu o capacitate de 110 locuri, în cartierul Gheorghe Șincai.

Reamintesc faptul că, în anul 2020, erau 165 locuri în trei creșe (creșa 1 Cetate – 55 de locuri, Creșa 1 Ampoi – 50 de locuri și Creșa 2 Ampoi – 60 de locuri).

O a patra creșă, din cartierul Partoș, cu o capacitate de 35 de locuri, a fost deschisă de curând. Legat de a 5-a creșă, cea din cartierul Gheorghe Șincai, care se va deschide în cursul anului 2024, vorbim de 110 locuri.

De asemenea, odată cu mutarea Grădiniței 14, care în prezent este situată în clădirea Creșei 1 Ampoi, în cadrul Grădiniței 16, în cursul anului 2024 se vor mai constitui încă două grupe de copii în cadrul Creșei 1 Ampoi (aproximativ 40 de locuri).

Putem concluziona că, în prezent, sunt 200 locuri în cele patru creșe, urmând ca până la finalul anului 2024 să existe un total de 350 de locuri.

O cifră mult mai aproape de nevoile părinților și ale celor mici”, a precizat Emil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax