Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe pizzerii, fast-food-uri și restaurante din Alba, verificate de inspectorii DSVSA. Ce nereguli au fost descoperite

Publicat

dsvsa

Peste 50 de restaurante, unități de tip catering, fast-food-uri și pizzeri (care au și sistem de livare) din Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Cugir, Sebeș și Blaj, au fost verificate în ultima săptămână de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). 

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.200 de lei, conform HG 984/2005 și 16 avertismente, conform OG 2/2001, în urma a 51 de unități verificate.

S-a dispus reținerea oficială a 10 kilograme de produse din carne de porc și pasăre pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind regimul termic, conform indicațiilor stabilite de către producător, și pentru nerespectarea etichetării corespunzătoare a produselor din spațiul frigorific.

Alte nereguli constatate în urma controalelor au fost:

Deficiențe structurale ale pereților, pavimentelor, pardoselilor și planșeelor;

Nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind depozitarea materiei prime;

Neefectuarea recentă a acțiunilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD);

Controalele au vizat, între altele, aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Controalele DSVSA Alba cu această tematică vor continua pe toată durata stării de alertă.

De asemenea, pe lângă controalele efectuate pentru respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (și implicit pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare), activitățile inspectorilor au vizat consilierea operatorilor în domeniu și, ulterior, verificarea respectării măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV – 2 pentru activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax