Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav din Alba Iulia, de anul viitor

Publicat

scaun rotile dizabilitati handicap

Primăria Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială, propune pentru anul 2021 aprobarea unui număr de 300 de posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav din municipiu.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 22 decembrie, un proiect privind stabilirea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru anul 2021.

Conform legii, autoritățile locale au obligația să prevadă și să garanteze în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistentului personal.

Potrivit fundamentării cheltuielilor pentru susținerea sistemului de protecție a persoanelor cu handicap pe anul 2021, Direcția de Asistență Socială propune pentru anul 2021 un număr de 300 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav.

Pentru anul 2020 au fost aprobate 250 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, în prezent fiind ocupate 249 de posturi, din care 3 sunt supendate. Potrivit reprezentanților administrației locale, s-a observat o creștere a numărului persoanelor cu handicap grav care solicită angajarea unui asistent personal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax