Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe produse locale în marile magazine din România. Legea supermarketurilor a fost aprobată de Comisia de Agricultură

Publicat

supermarket, cumparaturi

supermarket shopping Marile magazine ar putea fi obligate să vândă mai multe produse locale,  după ce Legea supermarketurilor a fost aprobată de Comisia de Agricultură de la Camera Deputaţilor şi urmează să ajungă la vot în plen. Cei care nu respectă prevederile legii primesc 150.000 de lei amendă.

În cazul în care legea va fi votată, pe lângă amendă, autoritățile pot închide supermarketul pentru o perioadă de până la șase luni, în funcție de abateri, dacă acestea sunt repetate sau dacă cer producătorilor comisioane și dacă le facturează servicii, așa numitele taxe de raft.

Eliminarea taxelor de raft este o prevedere contestată de marile lanțuri de magazine care spun că aceste taxe sunt costuri de marketing, de promovare a produselor.

În lege nu este inclusă și prevederea închiderii magazinelor în weekend.

Autoritățile care vor verifica supermarketurile vor fi stabilite ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern.

Tot astăzi s-a discutat și despre etichetarea produselor din carne, dacă acestea trebuie să aibă sau nu trecut pe etichetă procentul de carne, dacă provine din România sau din import, dar nu a primit vot favorabil în comisie.

Legea va fi trimisă în plen, iar apoi va intra în vigoare la 60 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

sursa:digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax