Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe sărbători pentru români. Ziua primarului, ziua cărţii sau cea pentru egalitate salarială. Propuneri în Parlament

deputati

Publicat

Mai multe iniţiative legislative depuse de parlamentari propun sărbători în plus pentru români. Aproximativ 30 de proiecte vizează, printre altele, ziua pentru egalitate salarială, ziua limbii cehe, ziua primarului sau ziua cărţii.
Majoritatea iniţiativelor legislative nu vizează şi acordarea de zi liberă, ci doar celebrarea unui eveniment sau, după caz, unei profesii. Spre exemplu, deputatul PSD Marian Enache vrea instituirea Zilei Primarului la 18 februarie. Social-democratul explică în expunerea de motive că pentru sărbătorirea Zilei Primarului, autorităţile locale pot organiza diverse evenimente, în timp ce televiziunea şi radioul public ar urma să introducă emisiune tematice. Propunerea a fost respinsă de Senat, dar urmează să primească votul deputaţilor.
Un alt PSD-ist, Constantin Mazilu, vrea ca vârstnicii să fie sărbătoriţi cum se cuvine. Prin urmare, 1 octombrie ar trebui să fie o zi dedicată acestora, spune deputatul. Şi această idee a fost respinsă de senatori, dar Camera Deputaţilor va avea ultimul cuvânt.

Peste o săptămână şi jumătate, în 23 aprilie, am putea sărbători Ziua Cărţii. Desigur, dacă iniţiativa legislativă ar fi adoptată. Propunerea aparţine tot lui Constantin Mazilu, dar se pare că are mai multe şanse: a trecut cu bine de Senat.
Mai mulţi parlamentari de la PSD şi PPDD şi-au unit forţele pentru a legifera ca a treia zi de Paşte să fie recunoscută drept sărbătoare legală în care nu se lucrează.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax