Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe secții de la Spitalul Județean de Urgență Alba intră în renovare. Alba Iulia va avea şi centru modern de recuperare și balneologie

Publicat

spital, salon

spital, salonEtajul III al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va fi renovat în totalitate în acest an. Secțiile de gastroenterologie, nefrologie și diabet vor intra în reabilitare în următoarele zile și lucrările vor fi gata în aproximativ 9 luni. Tot în acest an se vor începe lucrările la secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie.

Directorul financiar contabil al Spitalului din Alba Iulia, Diana Mârza,  declarat în conferinţa de presă de marţi că secțiile de gastroenterologie, cu 25 de paturi, nefrologie cu 13 paturi și compartimentul de diabet, cu 17 paturi, vor intra în renovare. La finalul lucrărilor care sunt estimate să dureze 9 luni, acestea vor arăta la fel ca și secțiile de chirurgie și urologie de la etajul I.

Fiecare salon va fi cu maxim 4 paturi, vor avea băi proprii, sistem apelare bolnav, sistem detecție incendiu.

”Ca să putem face această renovare trebuie să relocăm niște secții. Nefrologia nu mai poate funcționa acolo, chiar dacă am împărțit lucrarea în trei, dializa nu mai poate funcționa acolo și atunci a trebuit să facem combinări ca să ajungem la o soluție în așa fel încât să nu sufere nici pacienții, să putem asigura asistența medicală de urgență și să și asigurăm front de lucru constructorului, e foarte complicat”, a spus managerul spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.

Valoarea proiectului este de 1.953.000 de lei și cuprinde și laboratorul de endoscopie, care acum funcționează la parterul clădirii. Se vor face și gastroendoscopii intervenționale, după modernizarea secţiei.

Tot în acest an se va face și reparație capitală la farmacia spitalului, la căile de acces și subsol, precum și secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, care se va muta în fosta școală sanitară.

Acolo va fi și un centru de tratament modern care, potrivit reprezentanților spitalului, va concura cu centrele private. Valoarea acestei investiții este 4 milioane de lei, iar durata de execuție este de 24 de luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax