Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Control ITM Alba în urma unui protest spontan la RER VEST. Ce concluzii au tras inspectorii

Publicat

În urmă cu câteva zile, la punctul de lucru din Tărtăria al operatorului RER VEST a avut loc un protest spontan informează inspectorii ITM Alba într-un comunicat de presă. 

Angajații au fost nemulțumiți de drepturile salariale acordate și din acest motiv au hotărât să protesteze. Pentru cinci dintre salariații aflați în perioada de probă, firma a dispus încetarea contractului de muncă, au mai precizat inspectorii ITM Alba. 

În urma protestului inspectorii ITM Alba au făcut o serie de verificări.

”La punctul de lucru verificat desfășoară activitate  un număr de 51 salariați încadrați în muncă în baza contractelor individuale de muncă cu normă intreagă 8 ore/zi încheiate în forma scrisă, înregistrate și transmise în termenul legal, în registrul general de evidență al salariaților în format electronic.

Salariile sunt negociate la data incheierii contractului individual de muncă cu garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, iar pe parcursul derulării acestuia, salariile sunt renegociate, în funcție de performanțele individuale  ale fiecărui salariat.

În timpul controlului inspectorii de muncă au avut discuții cu toți salariații aflați în activitate la punctul de lucru, constatîndu-se faptul că a fost aplanat conflictul de muncă, aceștia declarându-se mulțumiți de nivelul salarizării, de condițiile de muncă din unitate, precizând faptul că au beneficiat de acordarea de prime/cadouri pentru vaccinare și pentru Sfântul Nicolae.

În data de 05.01.2022 angajatorul a dispus încetarea contractelor individuale de muncă in cazul a 5 salariați în temeiul art. 31 alin.3 din Codul Muncii (pe durata sau la sfîrșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia) .

Toate documentele care au stat la baza verificării, respectiv fișele de identificare completate de către salariați au fost remise spre valorificare la Inspectoratul  Teritorial de Muncă Bihor, în vederea finalizării controlului la sediul social al unității”, a precizat inspector şef, jr. Calman Gabor Zsolt

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    sâmbătă, 08.01.2022 at 08:33

    Asa se intimpla cand pe piata apar in pripa firme de partid, a caror competenta in domeniu o analizeaza asocieri ghidate tot de la partid.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax