Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mulţi bani pentru primării: Cotele din impozitul de venit cresc la 100%. Vot în comisia de buget-finanţe

Publicat

Un amendament la proiectul legii bugetului, votat vineri de comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe majorează cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale, de la 71,5% la 100%. Astfel se compensează diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Amendamentul propus de UDMR şi adoptat cu susţinerea reprezentanţilor PNL, USR, UDMR şi cu votul lui Eugen Teodorovici (PSD) prevede: „în anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 si art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, impozitul pe venit, cu excepţia impozitului din venituri de pensii, estimat a fi încasat la bugetul de stat se repartizeaza la nivelul fiecarei UAT, astfel: a) 18% la bugetul local al judeţului; b) 66,8% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 15,2% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/ administraţiei judetene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ”.

Formularea iniţială a articolului era: „În anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 și art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale se repartizează o cotă de: a) 11,25% la bugetul local al județului; b) 43% la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe al căror teritoriu își desfășoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 17,25% int-un cont distinct, deschis pe seamă direcției generale regionale a finanțelor publice/ administrației județene a finanțelor publice, la trezoreria municipiului reședința de județ „.

Ministrul Finanţelor, Ionut Mişa, a declarat, după votul din comisie, că „dacă suma (acordată către primării) este foarte consistentă şi nu găsim surse, cu siguranţă există acest risc” de creştere a deficitului.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax