Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai mulți cetățeni din Sebeș se opun deschiderii unui incinerator de deșeuri medicale și animale: Au făcut o sesizare la APM

Publicat

Mai mulți locuitori din Lancrăm au depus o sesizare la Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în care și-au expirmat dezacrodul cu privire la amenajarea unui incinerator pentru deșeuri medicale și animale, pe raza localității. 

Sesizarea la APM a fost depusă în data de 9 august 2022.

Mai exact, este vorba despre un incinerator privat, care va fi amenajat pe raza localității. PUZ-ul a fost subiectul unei hotărâri a Consilului Local al Municipiului Sebeș care a fost votat cu unanimitate de voturi în data de 30 mai 2022.

De asemenea, acesta a primit avizul de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Este vorba despre construirea unei instalatii pentru incinerarea deseurilor medicale si a deseurilor de origine animala pentru eliminarea deseurilor medicale si
animaliere prin incinerare.

După ce toți acești pași au fost făcuți, mai mulți cetățeni din Lancrăm au făcut o sesizare către APM Alba, sesizare pe care au trimis-o și pe adresa redacției alba24.ro.

Aceștia susțin, în linii mari, că nu sunt de acord cu deschiderea și funcționarea incineratorului deoarece ” în această localitate funcționează o multitudine de factori poluatori”, potrivit sesizării citate.

De asemenea cei care au inițiat petiția mai spun că nu au fost informați dacă există pericole sa nu în cazul punerii în funcțiune al incineratoriului.

Atașăm mai jos sesizarea trimisă de cetățenii din Lancrăm.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Nestiința

    miercuri, 10.08.2022 at 06:26

    Asta se intimpla cind alesii locali uita ca au fost votati de catre locuitori, nu ii consulta si aproba tot ce li se pune in fata. Poate ca nici nu sunt in masura sa aprecieze impactul asupra mediului sau pt cetateni a ceea ce au votat.Era normal sa fi cerut o aminare sa analizeze bine efectele pe care obiectivul le-ar putea produce in timp si abea apoi sa ridice mîna!

  2. Minciunica tacita

    miercuri, 10.08.2022 at 15:40

    Acum poate locuitorii din Lancram vor fi mai atenti cind voteaza si vor evita aceiasi consilieri ca si pe cei care si-au facut mutatii fictive pe buletine in localitatea lor doar ca sa poata candida.

  3. Boc

    joi, 11.08.2022 at 13:48

    Lupta ti fumul de la incinerator produce cancer.o sa muriti cu toți

  4. Jenu

    joi, 11.08.2022 at 23:38

    Ce ii amuzant la toată treaba asta ii faptul ca deținătorul firmei care construiește incineratorul este tot din lancram…. Deține și adăpostul pentru câini de la iesirea din sat, ca doar pentru asta are nevoie și de incinerator…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax