Connect with us
Publicitate

AIUD

Mai mulți deținuți vaccinați anti COVID-19, decât polițiști la Penitenciarul din Aiud. Cum arată procentele de vaccinare

Publicat

aiud penitenciar

Aproape 80% dintre deținuții Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud sunt vaccinați anti COVID-19. De asemenea, peste 55 % dintre polițiștii de penitenciar care activează în cadrul centrului de detenție sunt vaccinați. 

78 % dintre deținuți s-au vaccinat în timp ce la polițiști rata de vaccinare este de 57%.

Mai exact, potrivit datelor transmise de reprezentații penitenciarului la solicitarea alba24.ro, 505 deținuți și 205 polițiști de penitenciar sunt vaccinați.

Rata de vaccinare din cadrul Penitenciarului din Aiud seamănă foarte mult cu cea de la nivel național: un procent de 78% dintre deţinuţi şi 62% dintre poliţiştii de penitenciare sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

CITEȘTE ȘI: Deținuții sunt vaccinați anti-Covid în proporție mai mare decât polițiștii, în penitenciarele din România. Cum motivează ANP

Potrivit ANP, în prezent sunt 22. 879 de persoane private de libertate în România.

Cum motivează ANP procentul mic de polițiști vaccinați
ANP precizează în contextul numărului redus de polițiști vaccinați că ″În contextul epidemiologic actual, dată fiind creşterea, la nivel naţional, a numărului de cazuri COVID-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a intensificat – în considerarea atributului managerial al coordonării/îndrumării unităţilor subordonate – seria activităţilor preventive, axate pe reiterarea necesităţii protejării stării de sănătate a personalului şi a persoanelor custodiate, cu accent pe importanţa vaccinării împotriva COVID-19.

Deşi decizia cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 aparţine, în ultimă instanţă, fiecărei persoane în parte, nu trebuie ignorat faptul că o astfel de rezoluţie personală prezintă impact colectiv. (…)

ANP, măsuri de informare cu testimoniale ale persoanelor vaccinate din penitenciare
La nivelul tuturor unităţilor din sistemul poliţiei penitenciare, au fost accelerate demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior (distribuire de materiale informaţionale, emisiuni radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deţinere etc.).

Seriile de informări/discuţii/dezbateri derulate au inclus nu doar diseminarea informaţiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, ci, mai ales, testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenţie, care au relatat experienţa proprie post-inoculare şi au subliniat beneficiile vaccinării, a mai adăugat ANP.

În urmă cu un an, Administraţia Penitenciarelor era nevoită să ia măsuri speciale pentru a putea face faţă numărului mare de deţinuţi bolnavi de COVID-19. În două penitenciare din ţară, la Ploieşti şi Timişoara, au fost create secţii speciale pentru a decongestiona activitatea spitalului penitenciar Jilava, care avea atunci sub tratament peste 200 de deținuți infectați cu SARS-CoV-2.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Legea

    miercuri, 10.11.2021 at 08:45

    Unde nu e lege, e loc de tocmeala! Catusele se pot regla si aplica de orice parte a gratiilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax