Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mulți elevi din județ, față-n față cu polițiștii de la IPJ Alba. Discuții despre agresiuni și mediul virtual

Publicat

elevi

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a continuat cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor. Elevi din tot judeţul au aflat de la poliţişti cum se pot feri de infracțiuni.

Miercuri, 5 iunie, în cadrul celei de-a treia zi a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii din Alba şi-au îndreptat atenţia aspra prevenirii victimizării minorilor, ca urmare a abuzurilor fizice și emoţionale sau a celor din sfera criminalităţii informatice.

Subiecte dezbătute intens au fost bullyng-ul şi cyberbullying-ul, fiind prezentate materiale video educative ce ilustrează acest fenomen, iar polițiștii au oferit explicații legate de beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.

Prezentarea temelor a fost urmată de dezbateri interactive în cadrul cărora elevii au primit răspunsuri argumentate de la poliţişti şi au putut aflat detalii legate de consecinţele unui comportament antisocial, răspunderea penală a minorilor şi măsurile cu care pot fi sancționați în cazul în care comit fapte de natură penală sau contravențională.

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” continuă mâine, 6 iunie, cu prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax