Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai mulți muncitori din Sri Lanka și Bangladesh care au locuit în Alba, interziși în UE timp de maximum cinci ani. Motivul

Publicat

Polițiștii de la Biroul de Imigrări Alba au transmis că 11 cetățeni străini care s-au aflat în județul Alba, în prima jumătate a acestui an, au primit interdicție în statele UE, pentru o perioadă de maxim 5 ani. 

Mai exact este vorba despre o serie de activități de control, pe teritoriul județului în care au fost despitate peste 10 persoane care aveau probleme cu documentele.

Este vorba despre muncitori din Sri Lanka și Bangladesh.

Date transmise de polițiștii de la Imigrări Alba

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 49 de activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 10 străini. Dintre aceștia, 6 erau din Sri Lanka și 4 din Bangladesh.

Au fost emise 13 decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 sau 30 de zile de pe teritoriul României, dintre care, pentru ședere ilegală – 10, refuzarea prelungirii dreptului de ședere – 1,  ca urmare a anulării dreptului de ședere/revocare viză de intrare – 2.

CITEȘTE ȘI: Muncitor din Sri Lanka, trimis în judecată după ce a fost prins beat la volan pe străzile din Alba Iulia. Ce alcoolemie avea

Ca urmare a emiterii deciziilor de returnare, față de 11 cetățeni străini, a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

Câte permise de ședere au fost emise în prima jumătate a anului, în Alba

960 de permise de ședere pentru diferite scopuri și 1.203 avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Alba, în primul semestru al acestui an. 10 străini au fost depistați în situații ilegale, dar și amenzi în valoare de 8.000 de lei au fost aplicate de polițiștii de imigrări.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 960 de permise de ședere, dintre care 950 pentru ședere temporară și 10 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 78 de certificate de înregistrare și 23 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În perioada analizată au fost înregistrate 1.405 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1.203 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, iar 202 cereri au fost respinse.

De asemenea, au fost înregistrate 10 invitații pentru cetățenii din state terțe și 4 cereri privind reîntregirea familiei cu cetățeni din state terțe, fiind avizate toate.

În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a acestui an, poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2.989 de persoane, dintre care 2.253 de străini din state terțe și 736 din state al Uniunii Europene. Cei mai mulți provin din Nepal – 559, Sri Lanka – 323, Moldova – 312, Bangladesh – 222, India – 190 și Turcia – 106, dar și 736 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate