Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mulți revoluționari decât ”beneficiari” la comemorarea împlinirii a 24 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989

Publicat

Un grup de revoluționari și câțiva politicieni locali, au comemorat, sâmbătă dimineața, împlinirea a 24 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Grupul revoluționarilor condus de Mihai Babițchi, primul lider al Revoluției din județul Alba a depus coroane de flori la monumentul amplasat la intersecția bulevardelor Transilvaniei si Revoluției.

Politicienii locali printre care au fost remarcați primarul Mircea Hava, vicele Paul Voicu, președintele CJ Alba Ion Dumitrel și vicepreședinții Alin Cucui și Florin Roman, au depus și ei coroane la monumentul Revoluției de la Alba Iulia. De la ceremonie au lipsit liderii locali ai PSD care au fost ”reprezentați” de șefa de la ”Mediu”, Mihaela Mih Dehelean. Nici parlamentarii de Alba nu s-au îngesuit la manifestări șingurul prezent fiind doar senatorul PDL Alexandru Pereș.

Cugirul și Alba Iulia au fost primtre primele orașe din România în care oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva regimului lui Ceaușescu. La Cugir, în data de 21 decembrie 1989, primele grupuri de manifestanți au început protestele în jurul orei 9,00 , iar la Alba Iulia mai mulți tineri conduși de Mihai Babițchi au ieșit pe străzile municipiului la ora 22,30.  În urma evenimentelor din 22 -26 decembrie 1989 în Alba s-au înregistrat  23 de morți și 111 răniți. Au fost descoperiți și condamnați doar câțiva dintre autorii crimelor de atunci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax