Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mai mulți șoferi din Alba, veniți din Regatul Unit au rămas fără permise de conducere. Nu le pot preschimba din cauza Brexitului

Publicat

Zece cetățeni din județul Alba, întorşi din Marea Britanie, nu își pot preschimba permisele de conducere din cauză că autoritățile române nu mai pot verifica documentele originale şi nici cazierul rutier al solicitanţilor din cauza Brexit-ului.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Alba, în mod normal, documentele puteau fi verificate în timp real într-o bază de date comună a țărilor europene, însă acest lucru nu mai este posibil după ieșirea Marii Britanii din UE.

Între cele două state nu există un acord bilateral, cel puțin deocamdată. Practic, oamenii nu mai au dreptul de a conduce, deși nu au încălcat nici o lege.

O situație similară s-a întâmplat și la Bihor, unde sunt 34 de cereri de preschimbare a unor permise de conducere emise în Marea Britanie, cu altele româneşti, scrie ziarul Bihoreanul.

Orădeanul Florin Dumea s-a întors în ţară anul trecut, după 20 ani petrecuţi în Anglia. Când a plecat, avea permis de conducere pe care l-a înlocuit acolo cu unul emis în Marea Britanie, iar acum, când a revenit în România, a cerut să i se preschimbe documentul englezesc cu un permis de conducere românesc.

„Am depus o solicitare pe 18 ianuarie. Pe 24 ianuarie îmi expira permisul de conducere emis în Marea Britanie. Înţeleg că, în astfel de cazuri, autorităţile cer şi primesc de la cele din Marea Britanie un fel de aprobare, în care se arată că nu mi s-a ridicat permisul acolo. Nu au făcut-o nici până azi, cererea mea zace acolo, la fel ca alte zeci. Am fost în audienţe, inclusiv la Prefectură. Nu mi se eliberează nici măcar o dovadă, să pot conduce în perioada aceasta”, spune Dumea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax