Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai puţine misiuni pentru jandarmii din Alba, anul trecut. S-au înmulţit intervenţiile de ordine publică

Publicat

Jandarmeria Alba şi-a prezentat activitatea pe care a desfăşurat-o în anul 2017. Misiunile executate de instituţie au scăzut cu 27% faţă de anul 2016, dar au crescut cu peste 23% acţiunile de asigurare a ordinii publice.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, în 2017 au fost documentate, organizate şi executate aproximativ 8.000 misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii, cu 27% mai puține faţă de anul 2016.

Pe linia asigurării ordinii publice, obiectivul principal l-a constituit realizarea climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă precum şi prevenirea escaladării unor stări de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public.

Pe parcursul anului au fost organizate peste 770 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu 23% mai multe faţă de anul precedent. Din totalul acestor misiuni 107 au fost organizate şi executate la manifestări de protest, faţă de anul precedent când au fost organizate 6 misiuni. De asemenea, 347 au fost organizate şi executate la manifestări culturale (274 în 2016), 107 la manifestări sportive (103, în 2016) și o misiune la alte manifestări (8, în 2016).

Un efort suplimentar pentru organizarea şi executarea misiunilor a fost necesar pentru asigurarea măsurilor de ordine la manifestările de protest din municipiul Alba Iulia, activităţile de Ziua Naţională a României, „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina precum şi manifestările cultural artistice din municipiile Alba Iulia, Sebeş şi Blaj. În acest context, jandarmii din Alba apreciază sprijinul acordat de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș.

Au funcţionat permanent echipe de intervenţie care au răspuns solicitărilor cetăţenilor, pentru rezolvarea diferitelor probleme pe linia ordinii publice, marea majoritate fiind pentru aplanarea unor scandaluri sau conflicte de mică amploare, potrivit IJJ.

Pe parcursul anului, au fost executate 870 acţiuni de intervenţie la solicitări ,,112” înregistrându-se o scădere cu 42 % faţă de anul precedent (1.232 acțiuni de intervenție).

Au fost derulate şi 16 acţiuni preventive, din care majoritatea s-au desfăşurat în mediul şcolar. În executarea misiunilor specifice, efectivele unităţii au constatat 90 infracţiuni, cu 18,18% mai puţine faţă de anul trecut (110 infracţiuni) şi 879 contravenţii, cu 37,61% mai puţine faţă de anul precedent (1.409 contravenţii).

Jandarmii au amintit şi de greutăţile în activitate, cauzate de nivelul scăzut de asigurare materială şi fonduri bugetare insuficiente.

La prezentarea bilanţului de activitate pe 2017 a Jandarmeriei Alba, de vineri, au participat şi locotenent colonel Gheorghe Marian Brâncoveanu, împuternicit adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, subprefectul judeţului Alba – Monica Popescu şi preşedintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de colonel Marius-Claudiu Giurea, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax