Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai puţine obiecte interzise în Penitenciarul Aiud. Gardienii vor fi ajutaţi de doi câini pentru verificarea pachetelor puşcăriaşilor

Publicat

Tentativele de introducere de obiecte interzise în Penitenciarul Aiud s-au redus după ce conducerea instituţiei a suplimentat mijloacele de verificare a bunurilor şi persoanelor vizitatoare. În curând, gardienii vor fi ajutaţi şi de doi câini antrenaţi pentru detectarea de substanţe stupefiante şi telefoane mobile.

În trimestrul III al anului în curs au fost înregistrate un număr de 15 tentative de introducere în penitenciar a unor bunuri şi obiecte interzise. Astfel, au fost descoperite telefoane mobile şi accesorii pentru acestea (7 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 7 încărcătoare, 3 perechi căşti, 3 carduri de memorie, 2 acumulatoare), un aparat foto, un dispozitiv electronic stocare date, un spray lacrimogen şi un stick memorie, disimulate în diverse moduri: de la genţile personale ale vizitatorilor şi alimente, la obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Datorită instalării unor mijloace suplimentare de verificare a bunurilor şi persoanelor vizitatoare, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se remarcă o scădere considerabilă a numărului de obiecte interzise, în mare parte telefoane mobile, găsite asupra persoanelor private de libertate în incinta spaţiului de deţinere. Astfel, în trimestrul III al anului 2010 au fost descoperite asupra persoanelor private de libertate un număr de 169 telefoane mobile, iar în aceeaşi perioadă a anului acesta 97.

În Penitenciarul Aiud se află în derulare un proiect de implementare a unei decizii a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor privind înfiinţarea a două unităţi canine pentru detectarea de substanţe stupefiante şi telefoane mobile. Astfel, a fost achiziţionat un câine specializat în depistarea substanţelor stupefiante. În această perioadă se derulează etapa de formare a conductorului şi dresare a câinelui de serviciu. Urmează a fi achiziţionat un al doilea câine, pentru depistarea telefoanelor mobile. Unităţi canine înfiinţate la nivelul penitenciarelor coordonatoare zonal urmează a fi utilizate şi în penitenciarele subordonate, respectiv Penitenciarul Codlea, Penitenciarul Târgu Mureş şi Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax