Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAI: Se face inventarul bunurilor sechestrate în procese penale. Colaborare între autoritățile publice locale, ANABI şi minister

Publicat

instanta judecata Prefecții, subprefecții și primarii sau reprezentanții acestora din localitățile în care funcționează instanțe de judecată au participat joi la o videoconferinţă cu  secretarul de stat din MAI Irina Alexe, pentru stabilirea primelor măsuri pentru începerea demersurilor de identificare a capacităților care urmează să fie puse la dispoziția Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pentru stocarea și depozitarea bunurilor supuse măsurilor asiguratorii.

Această reuniune a avut ca scop stabilirea, prin intermediul prefecților, a unei legături între autoritățile publice locale și Ministerul Justiției, respectiv ANABI, în scopul identificării urgente a capacităţilor de stocare, transmite MAI, într-un comunicat.

Videoconferința a fost organizată, la solicitarea Ministerului Justiției, în baza Memorandumului aprobat de Guvern în luna august,  cu tema: „Realizarea unui inventar național al capacităţilor disponibile la nivelul autorităţilor și instituțiilor publice, în vederea stocării și depozitării bunurilor supuse măsurilor asiguratorii dispuse în procesele penale”.

Potrivit Memorandumului, în vederea realizării inventarului se vor avea în vedere tipul de capacități de stocare vizate – depozite, hale, clădiri, terenuri etc., dimensiunile și costurile de întreținere, precum și tipul de bunuri pentru depozitarea căruia este recomandată capacitatea respectivă (ex. autovehicule, materiale de construcții, utilaje de mici dimensiuni).

Operaționalizarea ANABI reprezintă o prioritate strategică asumată de Guvernul României. Legea nr. 318/2015 privind înființarea, organizarea și funcționarea ANABI prevede că din al doilea an de la intrarea în vigoare a legii, Agenția va exercita și atribuția de administrare a bunurilor mobile indisponibilizate  cu valoare individuală de peste 15.000 euro, ceea ce presupune și o capacitate de stocare adecvată.

La videoconferință au participat, din partea Ministerului Justiției, secretar de stat Adrian Baboi Stroe și Cornel Virgiliu Călinescu, director general ANABI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax