Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MAI va schimba „gen” cu „sex” pe noul document de identitate. Vor fi introduse imnul, stema, drapelul și Ateneul

Publicat

Directorul Serviciului de Evidență a Populației, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, a declarat vineri la că noua carte de identitate electronică va fi modificată astfel încât mențiunea „gen” să fie înlocuită cu „sex”, iar pe blanchetă ar urma să apară și drapelul României.

Mențiunile vin după ce AUR și lideri PNL au criticat noul document de identitate. De asemenea, Giulescu a precizat că pe cartea de identitate simplă (cea fără cip) vor apărea primele două versuri din imnul național, stema, drapelul, Ateneul și brâul maramureșan.

„Putem să avem și două versiuni pe an”, a mai precizat chestorul de poliție, la Digi24.

„La nivel european s-a stabilit foarte clar că în ceea ce privește elementele distinctive, în ceea ce privește genul masculin sau feminin, se aplică legislația națională a statului membru.

Legislația stabilește foarte clar că există doar două opțiuni: F pentru feminin și M pentru masculin. Singurul element pe care l-am preluat din regulament este această opțiune referitoare la gen” a adăugat acesta.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax