Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAI: Valoarea punctului de amendă va fi plafonată la 145 lei, chiar dacă se măresc salariile

Publicat

politie amenzi

Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată la 145 de lei, pentru a nu genera creșteri excesive, în condițiile în care de la 1 ianuarie 2018 se majorează salariul minim brut pe economie, în funcție de care se calculează punctul de amendă, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor, Monica Dajbog, citată de News.ro. Ea a precizat că această măsura va fi prevăzută într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Dajbog a spus că Ministerul Afacerilor Interne a înaintat Ministerului Finanțelor o propunere de menținere, în 2018, a punctului de amendă la valoarea de 145 de lei, pentru a nu genera creșteri excesive, dat fiind că de la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe economie va fi majorat de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, iar valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut.

„În condițiile în care conform programului de guvernare sunt preconizate creșteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu crește excesiv cuantumul amenzilor raportat la veniturile cetățenilor și la gravitatea faptelor, această măsură va fi propusă spre adoptare în ședința de Guvern”, a afirmat Monica Dajbog.

Ea a precizat că plafonarea punctului de amendă rutieră este o propunere care va fi integrată într-un poiect de Ordonanță de Urgență care va fi promovat de Guvern prin Ministerul Finanțelor.

În prezent, amenzile de circulație sunt cuprinse între 290 și 2.900 de lei, iar în cazul persoanelor juridice ajung la 14.500 de lei.

Din februarie 2017, când a avut loc ultima majorare a salariului minim brut, la 1.450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax