Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Maia Sandu câștigă primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova. Surpriză de proporții după votul din Diaspora

Publicat

Răsturnare de situație alegerile prezidențiale din Moldova. Maia Sandu trece în frunte, după numărarea voturilor din diaspora.

Surpriză de proporții în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Candidata opoziției, Maia Sandu, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

După ce inițial a fost dată pe locul al doilea la votul din țară, scorul s-a modificat simțitor după ce Comisia Electorală Centrală a început să proceseze și rezultatele votului din diaspora.

După procesarea a 99,53 la sută dintre procesele-verbale (din 2.133 de secții de vot dintr-un total de 2.143), Maia Sandu conduce cu 35,93 la sută din voturi, pe locul al doilea fiind Igor Dodon cu 32,76 la sută din sufragii, în timp ce Renato Usatîi are 16,95 la sută.

Peste 3,2 milioane de cetățeni care au drept de vot în Republica Moldova erau așteptați la urne duminică pentru a-și alege președintele pentru următorii 4 ani.

În cursa electorală s-au înscris opt candidați, care apar în următoarea ordine pe buletinele de vot.

Sursă foto: Facebook Maia Sandu, Grafic: Agora.md

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax