Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Maidanezii din Alba Iulia vor fi ținuți 14 zile într-un adăpost special din cartierul Partoș. Primarul Mircea Hava: „După 14 zile, clanț! ”

Publicat

YouTube video

Proprietarii de câini din Alba Iulia care își vor da patrupedele afară din casă vor fi taxați de administrația locală. Primarul Mircea Hava a anunțat că persoanele care nu își asumă responsabilitatea pentru câinii pe care îi dețin și vor fi găsiți pe drum și identificați vor plăti „de să-i usture și să se învețe minte”. Majoritatea maidanezilor din Alba Iulia sunt din curțile cetățenilor sau din zonele învecinate ale orașului, precizează primarul.

Odată cu publicarea legii privind câinii fără stăpân în Monitorul Oficial, primarul Mircea Hava a spus că și în Alba Iulia se va aplica actul normativ. În ceea ce privește eutanasierea câinilor fără stăpân, acesta a fost foarte clar: „după 14 zile, clanț”.

Astfel că maidanezii care vor ajunge în adăpostul situat în cartierul Partoș, lângă stația de epurare, vor fi eutanasiaţi după 14 zile lucrătoare în care nu au fost adoptați. În Alba Iulia, persoanele care vor să adopte câinii de la adăpost o pot face gratuit, doar să dețină un act de identitate asupra lor.

Adăpostul de câini fără stăpân din Alba Iulia este amenajat într-un imobil donat de Direcția Sanitar-Veterinară. În clădirea administrativă de 105,12 mp sunt amplasate sala de consultații, chirurgie, camera frigorifică, sala post-operatorie, vestiare, grupuri sanitare pentru personal medical, incinerator de 16 mp şi spații de cazare a animalelor (67 de cușete), construite în două etape. Prima cuprinde 35 de cuşete, iar cea de-a doua – 32 de cușete. Adăpostul va mai dispune de reţele de apă, canalizare, instalaţii electrice, gaze naturale, acces (platforme, alei, trotuare). Serviciile medicale sunt asigurate de cel puţin un medic veterinar şi un tehnician veterinar. Aceştia se ocupă cu evidenţa, supravegherea, asistenţa medicală veterinară, precum şi alte acţiuni care sunt prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare. De asemenea este dotat cu mobilier, ladă frigorifică, truse medicale pentru consultaţie şi tratament, hrană etc.

În ceea ce privește oamenii care doresc să își facă adăposturi private pentru câinii de pe stradă, primarul Mircea Hava a spus că singurul ajutor din partea administrației va fi sterilizarea și deparazitarea.

Câinii care sunt crotaliați vor avea aceeași soartă ca aceia care nu au un „cip” în ureche. „Chiar dacă sunt crotaliați, mușcă cu gura și mușcă pentru că le este foame”, a spus edilul.

Potrivit noii legi, promulgate miercuri, câinii fără adăpost care vor fi duși în adăpost pot fi revendicați sau adoptați gratuit. „După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea șederii lor în adăpost, cu condiția să aibă resurse financiare pentru întreținerea padocurilor”, se arată actul normativ.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

16 Comentarii

16 Comentarii

  1. FG

    sâmbătă, 28.09.2013 at 01:32

    Nu ma asteptam sa declare altceva… domnule primar, dati-va demisia…nu sunteti bun de nimic, ca sa nu mai zic ca suflet nu aveti deloc..
    Semneaza un cetatean satul de oameni reci si superficiali..sa va fie rusine,. sa va fie rusine…si sa stiti ca prin eutanasie nu aveti cum sa rezolvati problema, eventual temporar, gen omori primul set de caini si pe urma populatia neinstruita va abandona altii si uite asa vor aparea alti caini pe strazi si iarasi faceti dumenavoastra „clant” ca asa vad ca sunteti obisnuit…imi pare rau sincer ca sunteti primarul acestui oras, nu meritati sa ne reprezentati..rusine domnule Hava, rusine sa va fie pentru felul cum doriti sa gestionati problema aceasta..

    • Eu

      duminică, 29.09.2013 at 09:24

      D-le FG, ce nu inteleg asa zisii „iubitori de caini” este faptul ca, cainii vagabonzi nu au ce cauta liberi pe strada. In nicio tara civilizata nu vedeti caini maidanezi. Sunt oameni batrani, femei sau copii carora le este frica sa iasa pe strada din cauza pericolului pe care il reprezinta maidanezii. Astept o masura legala si din partea primarului orasului Cugir.

  2. Rps

    sâmbătă, 28.09.2013 at 17:41

    Daca vrei caine iati acasa eu am 2 i iubesc dar cei de pe strada clant.
    Bravo domn primar asta e un lucru de laudat.

    • cetatean civilizat

      duminică, 29.09.2013 at 14:01

      Adevarat ca in alte tari nu exista caini pe strada ca la noi,dar eutanasierea celor de pe strazi nu este o solutie dnule CLANT,vor exista mereu si mereu altii,aici trebuie mers din casa in casa si la sate la fel(sa se castreze cainii ,pt ca de acolo vin cu gramada).Cum poti sa spui ca ai 2 caini acasa si ii iubesti,cei de pe strada cu ce sunt vinovati ca s-au inmultit asa mult,daca cei care ar fi trebuit sa aiba grija de ei nu au facut-o?Halal iubitor de animale esti domnule CLANT….

      • FG

        luni, 30.09.2013 at 13:10

        Corect spus draga cetatean civilizat! 🙂 macar sa nu mai spuna ca are doi caini si-i iubeste!

  3. P.O.

    duminică, 29.09.2013 at 19:00

    Ar fi cazul sa se stringa urgent toti cainii din Cetate mai ales din parc, din fata si din spatele M-urilor 2,3 si 4 unde din cauza unor cucoane obsedate si cu mofturi care apoi stau linistite cu vederea spre parc si in liniste, stau de ani de luni de zile caini maidanezi, unii foarte agresivi (cautati un caine mare galben si vedeti cum reactineaza de sub masini!), care deranjeaza ingrozitor un cartier intreg pentru ca se aduna in haite, se musca, sunt sobolani adunati pe sub bloc unde si-au facut cainii culcus si e mizerie ingrozitoare. Vecinii au cerut sa fie dusi in adapost in repetate rinduri, doar unul a fost dus citeva zile si iar a aparut pentru ca cucoanele cele doua mituiesc hingherii. deci daca nu se rezolva definitiv problema riscam sa ne facem de rusine si e mai importanta sanatatea, somnul si linistea oamenilor mai ales a batrinilor decit obsesiile a doua cucoane simandicoase. daca vor caini sa ii duca in apartament, daca nu sa fie amendate! P.O.

  4. cristina

    marți, 01.10.2013 at 02:13

    Domnule primar, asa suna eutanasierea? CLANT???? Deci sunteti constient ca la caini ori li se va da in cap ori altceva, in nici un caz o injectie letala, ca aia costa prea mult? V-ati umplut toti buzunarele pe spatele bietilor caini dar lasa ca la alegerile viitoare…CLANT! Va mai voteaza dracu’!

  5. OM

    miercuri, 02.10.2013 at 09:57

    Domnule Primar…nu va asteptati sa va voteze cineva la urmatoarele alegeri !!!

  6. Nemilosu^

    miercuri, 02.10.2013 at 10:18

    Bai iubitorilor de animale, daca nu vreti sa ii eutanasieze Hava dupa 14 zile in care stau la adapost, mergeti sa ii preluati voi , nu mai dati cu papagalul aici degeaba . Cainii astia au toate bolile posibile, sunt neingrijiti , sunt nedoriti , ca doar de accea ii alunga lumea . Cum spuneau altii mai sus , in nici o tara civilizata nu vedeti caini fara stapan pe strada , noi de ce sa avem ? Daca nu va convine faptul ca primarul a stabilit metoda ”Clant” atunci mutati-va la tara ! …Taranilor…ca aveti mentalitate de TARAN !!!

    • Cetatean al judetului

      miercuri, 02.10.2013 at 13:40

      Pai tocmai taranii ca tine „i-au alungat” in strada! Asa stiu ignorantii ca tine sa-si asume responsabilitatea pentru un oras mai civilizat! Dar cu cersetorii si tiganii care trag de tine prin parcari si prin parcuri ce faci? Acestia nu sunt „bolnavi, neingrijiti si nedoriti”?
      Ma bucur ca eu nu stau permanent in acest oras condus de 15 ani de acelasi primar „pavaje”!
      Majoritatea alba-iulienilor sunt dupa chipul si asemanarea primarului bihorean „pavaje”! Nu sunteti in stare nici sa va conduceti singuri!

      • Nemilosu^

        joi, 03.10.2013 at 08:51

        No las` ca-i mai fain la tine la tzara !

        • Cetatean al judetului

          joi, 03.10.2013 at 14:38

          Care-i problema ta? Ai impresia ca nu exista un alt oras in afara de Alba Iulia? Alba Iulia este, de fapt, o comuna mai mare invadata de tarani parveniti (daca cunosti sensul cuvantului)! Cred ca esti unul dintre ei de o tot dai inainte cu asta! Ai ajuns si tu la Alba Iulia!
          Si, pentru cultura ta generala, nu exista inca norme de aplicare a legii eutanasierii. Deci eutanasierea animalelor sanatoase este ilegala in prezent. Iar eutanasierea, in statele civilizate pe care le tot amintesti, se face cu substante speciale de catre medicul veterinar, nu prin metoda CLANT!
          Eu am luat caini de pe strada, desi nu m-am mutat la tara, tu esti dispus sa iei un cersetor acasa?
          PS Exista zone rurale in care traiesc oameni cu suflet mare. Dar nu ma astept sa inteleaga asta un „orasean” ca tine! Stii ca suntem printre cele mai sarace judete din Transilvania, desi primarul tau „pavaje” a declarat contrariul. Dar poate acest aspect nu te intereseaza, este mai importanta uciderea in masa a animalelor!

          • Cetatean al judetului

            joi, 03.10.2013 at 14:44

            Pardon. Stii ca suntem printre cele mai sarace judete din Transilvania, desi primarul tau “pavaje” a declarat contrariul?

  7. Pentru completarea culturii generale

    miercuri, 02.10.2013 at 13:48

    DOSAR DE POLITICIAN: Mircea Hava, primarul „oraşului Roşia Montană Gold Corporation”
    ….Aceste lucrări au fost executate pentru compania RMGC cu precădere de o companie de construcţii din judeţul Alba, numită “Grup Corint”. Patronul grupului “Corint” se numeşte Dan Sabău, este arhitect şi este omul de încredere al primarului de la Alba Iulia, Mircea Hava.
    Hava obişnuieşte să-şi facă concediile alături de Sabău. Omul de afaceri a înfiinţat o televiziune locală, numită Alba TV, pe care a pus-o în slujba primarului. Presa locală, câtă mai există, spune că Dan Sabău este sponsor al campaniilor electorale pentru PDL. Directorul executiv al companiei “Corint”, pe nume Cosmin Suciu, este tocmai finul primarului Hava. Baronul Hava este cel mai puternic lider al PDL din Ardeal şi conduce oraşul încă din 1996. Pe vremuri, Hava era un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, acum îl susţine pe Vasile Blaga, vechiul sau tovarăş în cumetrii politice.
    …arhitectul Sabău este un abonat al lucrărilor de construcţii scoase la licitaţie de primăria Alba Iulia. Compania Grup Corint a câştigat un contract de circa 70 de milioane de euro din bani europeni pentru renovarea cetăţii Alba Carolina. Cetatea este o adevărată bijuterie arhitecturală. Compania Grup Corint a subcontractat o parte din lucrări către alte două companii de casă ale PDL: Florea Grup SRL (deţinută de fraţii David şi Mircea Florea) şi către compania Elis Pavaje, deţinută de Elisei Gota. Aceşti oameni de afaceri se află şi ei în anturajul primarului Hava.
    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: htt p://www.realitatea.net/dosar-de-politician-mircea-hava-primarul-orasului-rosia-montana-gold-corporation_1282642.html#ixzz2gYoPt7Ge
    Follow us: @realitatea on Twitter

  8. MARIAN VOICHITA

    vineri, 04.10.2013 at 08:52

    Cum eutanasiaza cainii daca legea nu a aparaut in monitor si la stiri ziceau ca mai dureaza 45 de zile sa apara normele de aplicare cum aplica legea dupa ureche,eu am adoptat un maidanez,as mai adopta dar din pacate nu am spatiu,nu este vina lor ca au ajuns in strada. tot noi oamenii suntem de vina pentru aceasta situatie

    • Cetatean al judetului

      vineri, 04.10.2013 at 14:09

      II eutanasiaza „dupa actul normativ”, zice primarul „pavaje”. Legea zice ca eutanasierea poate fi amanata, daca sunt fonduri pentru mentinerea acestora in adaposturi. Dar primarul „pavaje” citeste doar ce-i convine din lege. Fonduri sunt, dar nu pentru animale! In alte zone ale tarii (mai civilizate) vin si doneaza hrana iubitorii de animale si fabricile de mezeluri pentru mentinerea cainilor in adaposturi pana la gasirea unui stapan. Dar nici aceasta solutie nu este luata in calcul de primarul „pavaje”.
      Intr-adevar, nu exista inca norme de aplicare a legii eutanasierii. Deci eutanasierea animalelor sanatoase este ilegala in prezent. Iar eutanasierea, in statele civilizate, se face cu substante speciale de catre medicul veterinar, nu prin metoda CLANT!
      Dar acest primar actioneaza pe principiul „eu sunt Dumnezeul judetului si multi vad dar putini pricep”! Atentie la alegerile viitoare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax