Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MÂINE: 150 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii

Publicat

În data de 8 mai se celebrează 150 de ani de acţiuni umanitare neîntrerupte ale Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, la nivel internaţional. Din 1863 şi până în 2013, Mișcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie a modelat dreptul internațional umanitar și a fost principalul mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial. Doar în 2012, Crucea Roșie Română a pregătit peste 50.000 de persoane, pentru a face faţă dezastrelor și în alte 36 000 de cazuri a acordat ajutor de urgență celor afectați de inundații, înzăpeziri, caniculă și incendii.

În ultimii zece ani, voluntarii şi angajaţii Crucii Roșii și Semilunii Roșii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni în situații de urgență, de la dezastre naturale la războaie civile. Principiile ce stau la baza acestor acțiuni depășesc granițele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Deși sunt organizați ca o rețea la nivel global, rezultatele acțiunilor au impact la toate nivelurile: mondial, regional, local, fiind mereu aproape de cei aflați în nevoie. Astfel deciziile ce privesc organizația în ansamblul ei și stabilirea agendei umanitare internaționale pleacă de la cei care înțeleg cel mai bine problemele și soluțiile: voluntarii, oamenii și comunitățile afectate de greutăți.

În cei 150 de ani de existență, Crucea Roșie și Semiluna Roșie s-a adaptat mereu. Provocările cu care se confruntă azi sunt: creșterea numărului de dezastre naturale, scăderea continuă a respectului pentru dreptul umanitar internațional sau probleme privind accesul sigur la îngrijiri medicale în tot mai multe țări. Spre exemplu, din 1970 până în 2010, numărul dezastrelor naturale raportate a crescut cu 500%. Ca răspuns, în 2010, Crucea Roșie și Semiluna Roșie a pregătit peste 17 milioane de oameni în vederea reducerii riscurilor dezastrelor și a ajutat comunitățile să se adapteze la schimbările climaterice din ce în ce mai severe.

Tinerii sunt cei care pot aduce schimbări pozitive într-o lume aflată în permanentă mișcare. Jumătate dintre cei 13 milioane de voluntari ai Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, din toată lumea sunt tineri. Aceștia sunt conduși de valori, cred în egalitate și non-violență, acțiunile lor urmărind un scop și o semnificație a vieții. Sunt agenți ai unei schimbări independente de generații și ideologii, promovând o cultură a păcii. Nu în ultimul rând, tinerii sunt inovatori, acceptând noi idei și tehnologii, mai repede decât orice generație de până acum.

”Acţiunile noastre sunt și vor fi conduse de valori umanitare cum ar fi neutralitatea, protejarea demnității umane și a respectului pentru diversitate. Aceste principii sunt astăzi mai relevante ca niciodată. De aceea, avem toate motivele să credem că acum, Crucea Roșie și Semiluna Roșie este la fel de tânără în spirit și bogată în valori ca și în momentul creării ei, acum 150 de ani”, au declarat reprezentanţii Crucii Roşii Române, Filiala Alba.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax