Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Examen de rezidenţiat, organizat în şase centre universitare din ţară. Doar 12 candidaţi din Alba s-au înscris la Cluj

Publicat

Ministerul Sănătăţii organizează duminică, 25 noiembrie, concursul de Rezidenţiat, la care sunt disponibile 3.778 de locuri. La Centrul Universitar din Cluj-Napoca sunt înscrişi 816 candidaţi.

La nivel naţional, s-au înscris 5.371 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Dintre aceştia, 4.142 vor concura pentru un loc/post la medicină, 931, la stomatologie, iar 298, la farmacie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Concursul se desfăşoară descentralizat, în şase centre universitare, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza tematicilor anunţate.

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 3.778 de locuri şi posturi. Dintre acestea, 3.558 sunt pentru medicină, 250, pentru medicină dentară, iar 170, pentru farmacie.

Concursul constă în rezolvarea a 200 de întrebări de concurs tip grilă. Punctajul maxim care poate fi obţinut de o lucrare este de 950 puncte.

La Centrul Universitar Cluj-Napoca, pentru domeniul medicină sunt înscrişi 614 candidaţi, pentru medicină dentară sunt 159 de candidaţi, iar pentru farmacie, 43. Din Alba, sunt înscrişi opt candidaţi la medicină şi patru candidaţi la medicină dentară. În spitalele din Alba Iulia, Sebeş, Cîmpeni, Aiud şi Cugir au fost scoase 30 de posturi pentru rezidenţiat – medicină şi trei locuri pentru rezidenţiat farmacie.

Duminică, la ora 8.30, candidaţii vor fi prezenţi la sălile de examen cu buletinul/cartea de identitate sau paşaportul asupra lor.

Vezi aici posturile disponibile pentru rezidenţiat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax