Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

Filmul românesc „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu – propus la Oscarul pentru Cel mai bun film străin – va putea fi vizionat şi la Alba Iulia. Acesta a intrat în cinematografele din România din 26 octombrie şi va fi prezentat în peste 40 de orașe din România, unele dintre ele fără săli de cinema.

Filmul este scris și regizat de Cristian Mungiu și inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran. Pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată și de spectatorii din Alba Iulia, marţi, 6 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.00. Biletele se pot găsi la Casa de Cultură a Sindicatelor începând de vineri, 2 noiembrie, ora 12.00, iar prețul unui bilet este de 3 lei.

Cariera filmului premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare – pentru prestația actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – continuă în marile festivaluri ale lumii. Notorietatea filmului, construită după Cannes de numeroasele cronici elogioase apărute în presa internațională, este confirmată de proiecțiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare – de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival.

Recent, „După dealuri” a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. „După dealuri” a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

Pe 16 octombrie, Cristian Mungiu și actrițele Cosmina Stratan și Cristina Flutur au luat parte la avanpremiera „După dealuri”, desfășurată în fața a peste 800 de spectatori la Cinemateca din Bruxelles, manifestare organizată cu sprijinul regizorilor belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne, co-producători ai filmului prin Les Films du Fleuve. Spectatorii din Belgia, Franța și Luxemburg vor vedea filmul din 21 noiembrie, iar cei din Olanda, din 22 noiembrie.

În jur de 40 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Rusia, au cumpărat drepturile de distribuție ale filmului. Distribuitorul român este Voodoo Films.

Proiecția filmului “După dealuri” este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia.

Despre subiectul filmului: Două fete care au crescut împreună se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Vedeţi aici trailer-ul filmului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax