Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marte, Pământul şi Soarele, perfect aliniate. Eveniment astronomic rar

Publicat

Un eveniment astronomic considerat rar, chiar dacă se repetă o dată la aproximativ doi ani se produce marţi, 8 aprilie. La această dată, planetele Marte, Pământ şi Soare vor fi perfect aliniate.

De asemenea, Marte se va afla la cea mai mică distanţă de Pământ. Date fiind mişcările eliptice ale celor două planete în jurul Soarelui, distanţele variază, însă în 8 aprilie se vor afla cel mai aproape unele de altele. Rotaţia completă a planetei Marte în jurul soarelui se face în 687 de zile, faţă de cea a Pământului, de 365 de zile şi câteva ore.

Fenomenul alinierii celor două planete faţă de Soare se repetă la un interval de doi ani, o lună şi 18 zile, însă poziţionarea din acest an este considerată mai nevaforabilă faţă de cea din 2012. Marte se va afla la doar 92,4 milioane de kilometric de Pământ, faţă de acum doi ani, când s-a apropiat la 100,9 milioane de kilometri.

Potrivit astrologilor, apropierea lui Marte poate atrage efecte “războinice”.

În plus, în 15 aprilie va avea loc fenomenul „luna sângerie”, o eclipsă totală de Lună, în care satelitul natural al Pământului va apărea pe cer cu o culoare roşiatică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax