Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Sesiune extraordinară la Senat, pentru Legea referendumului. Amendament aprobat pentru orarul 7.00-23.00

deputati

Publicat

Miercuri, de la ora 12.00, Senatul s-a reunit în plen, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate Legea referendumului în contextul deciziei Curţii Constituţionale a României (CCR).

UPDATE: În urma unei şedinţe cu vot secret, Senatul a adoptat Ordonanţa de urgenţă a guvernului privind organizarea referendumului. A fost aprobat un amendament formulat de senatorul PSD Dan Şova, prin care programul de votare este de la 7.00 la 23.00 şi un altul care prevede păstrarea pragului de prezenţă a jumătate plus unu dintre cei înscrişi pe listele electorale. Urmează discuţiile în Camera Deputaţilor pe acest act normativ.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a promulgat Legea referendumului în forma adoptată de Parlament şi respectând decizia CCR, prin care acesta este validat prin prezenţa a jumătate plus unu dintre cetăţenii înscrişi pe listele electorale.

Urmează punerea de acord a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului Ponta, prin care se stabilea votul necesar a jumătate plus unu dintre cei care se prezintă la scrutin cu decizia CCR.

Referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se desfăşoară în 29 iulie, existând posibilitatea prelungirii programului de vot cu până la patru ore faţă de cel iniţial. Astfel, cetăţenii vor putea să-şi exprime opţiunea de la ora 7.00 la ora 23.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax