Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Târgul Căciulilor la Blaj. Peste 350 de comercianți își expun produsele în piața cu cea mai veche tradiție de pe Valea Târnavelor

Publicat

Peste 350 de căciulari și mii de căciuli pentru toate gusturile și buzunarele vor face în acest an „senzație” la tradiționalul Târg al Căciulilor din Blaj. Ca în fiecare an, de peste două secole încoace, de Moș Nicolae, bulevardul central din oraș se va transforma în locul de întâlnire al tuturor celor care vor să se asigure că nu vor îndura frig pe timp de iarnă și doresc să își cumpere o căciulă autentică.

Câteva mii de persoane sunt așteptate vineri, 6 decembrie, la Blaj la tradiționalul „Târg al Căciulilor” organizat anual de Sfantul Nicolae. Manifestarea are o vechime de peste 200 de ani si marca pe vremuri debutul sărbătorilor de iarnă, prilej bun pentru locuitorii din Ardeal și nu numai să își cumpere căciulă din piele potrivită pentru iernile grele.

„Este un eveniment de tradiție pe care dorim să-l perpetuăm, atât pentru conotația sa istorică dar și pentru latura sa practică. Cred că anul acesta va fi ultima ediție ce va avea loc pe bulevardul central al orașului pentru că luăm în considerare să oferim Târgului Căciulilor o locație mult mai generoasă”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Primăria Municipiului Blaj va închide traficul rutier pe bulevardul central și pe străzile adiacente începând cu joi seara, astfel încât cei peste 350 de comercianți să își poată instala standurile.

Denumiți în mod popular „căciulari”, comercianții de articole din blană vor avea la dispoziție aproximativ 30 de standuri în zona centrală a târgului.

Circulaţia va fi reluată arterele menţionate, vineri seara. Ordinea și buna desfașurare a evenimentului va fi asigurată de importante efective ale Poliției Municipale, Poliției Locale și Jandarmeriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax