Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Termen limită pentru depunerea unor declaraţii fiscale la DGFP Alba. Vezi lista documentelor

Publicat

DGFP Alba informează contribuabilii că joi, 25 iulie, este termen limită pentru depunerea unor obligaţii fiscale. Este vorba despre plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă, Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, Declaraţia privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor aferente trimestrului precedent, Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate, Declaraţia privind stabilirea impozitului reprezentând plată anticipată trimestrială în contul impozitului pe câştigul net anual impozabil pentru câştigurile obţinute din transferul titlurilor de valoare, Decontul de taxă pe valoarea adăugată, Declaraţia recapitulativă privind livrările / achiziţiile /prestările intracomunitare de bunuri, Declaraţia informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional aferente perioadei de raportare precedente.

 

1. Plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă

Plătitorii  de următoarele venituri:

a) din drepturi de proprietate intelectuală;

b) din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile şi a contractelor de agent;

c) din activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară;

d) obţinut de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil, potrivit titlului  IV^1, care nu generează o persoană juridică.

– din premii şi jocuri de noroc

– obţ. de nerezidenţi

– din alte surse

C.F. art. 52 alin. (3),  art. 52^1 alin. (4), art. 77 alin. (6), art. 79 alin. (3), art. 116 alin.(5)

 

2. Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat Formular 100  (format electronic)

– lunar, contribuabilii prevăzuţi în OPANAF 70/2012,  anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.1

– trimestrial, contribuabilii prevăzuţi în OPANAF 70/2012,  anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.2

– alte termene, contribuabilii prevăzuţi în OPANAF 70/2012,  anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.4

CF. OPANAF 70/2012

 

3. Declaraţia privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor aferente trimestrului precedent Formular 104

Asocierile fără personalitate  juridică constituite între contribuabilii prevăzuţi la art. 13 lit. c) şi e)  din C.F.

OPANAF 1950/2012

 

4. Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate Formular 112   pentru luna precedentă

Persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, precum şi entităţile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente ; (art. 296^3 lit. e)

Instituţiile publice care calculează, reţin, plătesc şi  suportă contribuţii sociale obligatorii în numele asiguratului. (art. 296^3 lit. f)

C.F. art. 296^19 HG 1397/2010

 

5. Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de persoane fizice care desfăşoară activitate în România şi de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România  pentru luna precedentă  Formular 224.

Persoanele fizice care obţin salarii din străinătate pentru activităţi în România şi persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România

C.F.art.60  alin. (2) OMEF  2371/07

 

6. Declaraţia privind stabilirea impozitului reprezentând plată anticipată trimestrială în contul impozitului pe câştigul net anual impozabil pentru câştigurile obţinute din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise pe trimestrul precedent Formular 225.

Contribuabilii care obţin venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise.

C.F. art. 67 alin. (3) lit. a) OPANAF 2600/2010

 

7. Decontul de taxă pe valoarea adăugată Formular 300 (format electronic)

Persoanele impozabile înregistrate ca plătitori de TVA conform art. 153 C.F.

Lunar, trimestrial, semestrial, anual – după caz, (vezi instrucţiunile de completare din formular)

C.F.art.156^2 alin. (1) OPANAF 1790/2012

 

8. Decontul special de taxa pe valoarea adăugată pentru luna precedentă Formular 301 (format electronic)

Persoanele menţionate în  instrucţiunile de completare a formularului, pentru fiecare secţiune.

C.F. art. 156^3 alin. (2) OPANAF 30/11

 

9. Declaraţia recapitulativă privind livrările / achiziţiile /prestările intracomunitare de bunuri  pentru luna trecută   Formular 390 VIES

Contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 din C.F.

C.F.art. 156^4 şi OPANAF 76/10

 

10. Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc.; perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art. 156^1 din C.F.) Formular 394

Persoanele impozabile înreg. în scopuri de TVA în România, cf. art. 153 din C.F. obligate la plata taxei, cf. art. 150 alin. (1) și alin. (7) din C.F., pt. operațiuni impozabile în România, cf. art. 126 alin. (1).

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, cf. art. 153 din C.F., care realizează în România, de la pers. impozabile înreg. în scopuri deTVA în România, achiziții de bunuri sau servicii taxabile.

OPANAF 3596/2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax