Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Alba. Prezentarea armamentului din dotare şi exerciţii demonstrative

Publicat

În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, instituţia care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice. Pentru marcarea celor 163 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba organizează „Ziua Porţilor Deschise”.

Miercuri, 3 aprilie, de la ora 11.00, porţile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba vor fi larg deschise pentru toţi cei care vor dori să cunoască mai multe detalii despre această instituţie. Vor fi expuse echipamentele specifice de protecţie şi intervenţie, armamentul şi tehnica din dotare şi vor fi prezentate diferite exerciţii demonstrative de către Detaşamentul 1 de Jandarmi Mobil: dispozitive pentru executarea controlului persoanelor, tehnici corporale, tehnici de control corporal preventiv a persoanelor şi bagajelor, tehnica folosirii mijloacelor din dotare, dominarea cu armă a adversarului, tehnici de înaintare şi pătrundere, exerciţii demonstrative prezentate de cuplurile chinologice.

„Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la toate aceste activităţi şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie”, au transmis jandarmii.

Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

În perioada 1-5 aprilie, sub egida „Jandarmeria și Școala” sunt organizate şi activităţi informativ-educative pentru sprijinirea elevilor şi a profesorilor în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi în menţinerea unui climat de ordine şi linişte socială necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax