Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Maiorul Ovidiu Costea, noul prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Alba. Cine este acesta

avatar

Publicat

Publicitate
o

Maiorul Ovidiu Costea este noul prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. Acesta a fost împuternicit pe șase luni să îndeplinească această funcție, începând cu 1 decembrie 2018, prin ordin al Inspectorului General al IGSU.

Pe parcursul celor 17 ani de carieră în arma pompierilor, ofițerul a îndeplinit atribuțiile mai multor funcții de execuție și comandă în ISU Alba, ISU Hunedoara dar și în cadrul IGSU, având în acest sens o bogată experiență atât în segmentul operativ cât și în cel preventiv. De asemenea, s-a remarcat în funcția de purtător de cuvânt al instituției.

Pe lângă numeroase intervenții de gestionare a situațiilor de urgență, a participat inclusiv la exerciții naționale și internaționale sub egida UE și NATO.

Ovidiu Costea este absolvent a două facultăți, cursuri postuniversitare, de master și de specializare în managementul situațiilor de urgență, managementul serviciilor publice, comunicare publică și negociere.

c

Ofițerul are 37 ani, este căsătorit și are un copil. Tatăl său, Virgiliu Costea, a fost mulți ani șeful pompierilor din Alba.

Gânduri la 1 Decembrie, la Alba Iulia

Unul dintre prietenii maiorului Ovidiu Costea, a scris pe facebook câteva rânduri impresionante legate de acesta și reîntâlnirea lor cu prilejul zilei naționale.

“Vreau să iasă totul bine, e Ziua Națională și apăi mi-e rușine de oamenii de aici, mă știu de când eram copilandru și veneam cu tata la unitate.”

Asta mi-a spus maiorul Ovidiu Costea de la ISU Alba când ne-am reîntâlnit de Centenar în Cetatea Alba Iulia.
“Marius, în trei zile, nu cred că am dormit 3 ore legat. Stau cu ochii-n tavan, mă trezesc, merg în bucătărie, să nu le trezesc pe fete și mă gândesc la dispozitiv, la misiune, la tot. Uite, vezi tabla asta din bucătărie? Scriu, șterg și apoi o iau de la capăt. Nu sunt mulțumit, ma apuc din nou să regândesc misiunea.”

Ovidiu a fost unul dintre comandanții care au coordonat manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia.
Ieri noapte, după ce s-au încheiat evenimentele publice, spre ora 22, s-a primit un apel 112 prin care pompierii erau anunțați că în Catedrala Reîntregirii, 23 de copii stau în frig, aproape înghețați și nu au unde să doarmă. Maiorul ăsta tânăr n-a stat nicio clipă pe gânduri și nu știu cum, în câteva minute, toți copiii au fost cazați, li s-a adus de mâncare și au dormit în paturi încălzite.

La ora 3 dimineața, atunci când a ajuns acasă, un nou apel de urgență, de această dată, un incendiu mare în Cugir. Un bloc de locuințe luase foc și agoniseala oamenilor de-o viață era în pericol. Ovi s-a urcat în mașină și a plecat spre incendiu. Cu o mână scria, iar cu cealaltă vorbea la stație cu colegii din teren. A coordonat întreaga activitate și grație lui și colegilor săi, astăzi 76 de familii pot petrece o duminică liniștită.

Maior Ovidiu Costea…ți-a ieșit perfect!” a scris pe facebook Marius Militaru, unul dintre șefii jandarmilor detașați la Alba Iulia de Ziua Națională, vechi prieten cu Costea.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate