Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Maiorul Ovidiu Costea, noul prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Alba. Cine este acesta

Publicat

o

Maiorul Ovidiu Costea este noul prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. Acesta a fost împuternicit pe șase luni să îndeplinească această funcție, începând cu 1 decembrie 2018, prin ordin al Inspectorului General al IGSU.

Pe parcursul celor 17 ani de carieră în arma pompierilor, ofițerul a îndeplinit atribuțiile mai multor funcții de execuție și comandă în ISU Alba, ISU Hunedoara dar și în cadrul IGSU, având în acest sens o bogată experiență atât în segmentul operativ cât și în cel preventiv. De asemenea, s-a remarcat în funcția de purtător de cuvânt al instituției.

Pe lângă numeroase intervenții de gestionare a situațiilor de urgență, a participat inclusiv la exerciții naționale și internaționale sub egida UE și NATO.

Ovidiu Costea este absolvent a două facultăți, cursuri postuniversitare, de master și de specializare în managementul situațiilor de urgență, managementul serviciilor publice, comunicare publică și negociere.

c

Ofițerul are 37 ani, este căsătorit și are un copil. Tatăl său, Virgiliu Costea, a fost mulți ani șeful pompierilor din Alba.

Gânduri la 1 Decembrie, la Alba Iulia

Unul dintre prietenii maiorului Ovidiu Costea, a scris pe facebook câteva rânduri impresionante legate de acesta și reîntâlnirea lor cu prilejul zilei naționale.

“Vreau să iasă totul bine, e Ziua Națională și apăi mi-e rușine de oamenii de aici, mă știu de când eram copilandru și veneam cu tata la unitate.”

Asta mi-a spus maiorul Ovidiu Costea de la ISU Alba când ne-am reîntâlnit de Centenar în Cetatea Alba Iulia.
“Marius, în trei zile, nu cred că am dormit 3 ore legat. Stau cu ochii-n tavan, mă trezesc, merg în bucătărie, să nu le trezesc pe fete și mă gândesc la dispozitiv, la misiune, la tot. Uite, vezi tabla asta din bucătărie? Scriu, șterg și apoi o iau de la capăt. Nu sunt mulțumit, ma apuc din nou să regândesc misiunea.”

Ovidiu a fost unul dintre comandanții care au coordonat manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia.
Ieri noapte, după ce s-au încheiat evenimentele publice, spre ora 22, s-a primit un apel 112 prin care pompierii erau anunțați că în Catedrala Reîntregirii, 23 de copii stau în frig, aproape înghețați și nu au unde să doarmă. Maiorul ăsta tânăr n-a stat nicio clipă pe gânduri și nu știu cum, în câteva minute, toți copiii au fost cazați, li s-a adus de mâncare și au dormit în paturi încălzite.

La ora 3 dimineața, atunci când a ajuns acasă, un nou apel de urgență, de această dată, un incendiu mare în Cugir. Un bloc de locuințe luase foc și agoniseala oamenilor de-o viață era în pericol. Ovi s-a urcat în mașină și a plecat spre incendiu. Cu o mână scria, iar cu cealaltă vorbea la stație cu colegii din teren. A coordonat întreaga activitate și grație lui și colegilor săi, astăzi 76 de familii pot petrece o duminică liniștită.

Maior Ovidiu Costea…ți-a ieșit perfect!” a scris pe facebook Marius Militaru, unul dintre șefii jandarmilor detașați la Alba Iulia de Ziua Națională, vechi prieten cu Costea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax