Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Maiorul Ovidiu Costea, noul prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Alba. Cine este acesta

Publicat

o

Maiorul Ovidiu Costea este noul prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. Acesta a fost împuternicit pe șase luni să îndeplinească această funcție, începând cu 1 decembrie 2018, prin ordin al Inspectorului General al IGSU.

Pe parcursul celor 17 ani de carieră în arma pompierilor, ofițerul a îndeplinit atribuțiile mai multor funcții de execuție și comandă în ISU Alba, ISU Hunedoara dar și în cadrul IGSU, având în acest sens o bogată experiență atât în segmentul operativ cât și în cel preventiv. De asemenea, s-a remarcat în funcția de purtător de cuvânt al instituției.

Pe lângă numeroase intervenții de gestionare a situațiilor de urgență, a participat inclusiv la exerciții naționale și internaționale sub egida UE și NATO.

Ovidiu Costea este absolvent a două facultăți, cursuri postuniversitare, de master și de specializare în managementul situațiilor de urgență, managementul serviciilor publice, comunicare publică și negociere.

c

Ofițerul are 37 ani, este căsătorit și are un copil. Tatăl său, Virgiliu Costea, a fost mulți ani șeful pompierilor din Alba.

Gânduri la 1 Decembrie, la Alba Iulia

Unul dintre prietenii maiorului Ovidiu Costea, a scris pe facebook câteva rânduri impresionante legate de acesta și reîntâlnirea lor cu prilejul zilei naționale.

“Vreau să iasă totul bine, e Ziua Națională și apăi mi-e rușine de oamenii de aici, mă știu de când eram copilandru și veneam cu tata la unitate.”

Asta mi-a spus maiorul Ovidiu Costea de la ISU Alba când ne-am reîntâlnit de Centenar în Cetatea Alba Iulia.
“Marius, în trei zile, nu cred că am dormit 3 ore legat. Stau cu ochii-n tavan, mă trezesc, merg în bucătărie, să nu le trezesc pe fete și mă gândesc la dispozitiv, la misiune, la tot. Uite, vezi tabla asta din bucătărie? Scriu, șterg și apoi o iau de la capăt. Nu sunt mulțumit, ma apuc din nou să regândesc misiunea.”

Ovidiu a fost unul dintre comandanții care au coordonat manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia.
Ieri noapte, după ce s-au încheiat evenimentele publice, spre ora 22, s-a primit un apel 112 prin care pompierii erau anunțați că în Catedrala Reîntregirii, 23 de copii stau în frig, aproape înghețați și nu au unde să doarmă. Maiorul ăsta tânăr n-a stat nicio clipă pe gânduri și nu știu cum, în câteva minute, toți copiii au fost cazați, li s-a adus de mâncare și au dormit în paturi încălzite.

La ora 3 dimineața, atunci când a ajuns acasă, un nou apel de urgență, de această dată, un incendiu mare în Cugir. Un bloc de locuințe luase foc și agoniseala oamenilor de-o viață era în pericol. Ovi s-a urcat în mașină și a plecat spre incendiu. Cu o mână scria, iar cu cealaltă vorbea la stație cu colegii din teren. A coordonat întreaga activitate și grație lui și colegilor săi, astăzi 76 de familii pot petrece o duminică liniștită.

Maior Ovidiu Costea…ți-a ieșit perfect!” a scris pe facebook Marius Militaru, unul dintre șefii jandarmilor detașați la Alba Iulia de Ziua Națională, vechi prieten cu Costea.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cutremur în Vrancea, produs la adâncimea de 150 de kilometri. S-a resimțit în mai multe orașe

Publicat

c

Un seism cu magnitudinea 4 a avut loc miercuri seară, la ora 22:41, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit INFP. Datele cutremurului: a avut o magnitudine de 4 și s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri. Inițial fusese evaluat la o magnitudine de 4,1 și a fost localizat la o adâncime de 114 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Femeile au mai puţine şanse de supravieţuire în cazul unui stop cardiac

Publicat

stop-cardiac-femei

Femeile care suferă un stop cardiac în afara unităţilor de îngrijiri medicale au mai puţine şanse de a fi resuscitate de martori şi de supravieţuire în comparaţie cu bărbaţii, sugerează un nou studiu citat marţi de Press Association. Cercetarea, publicată în European Heart Journal, a identificat inechităţi în ceea ce priveşte modul în care sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Şase cai frumoşi, „la păscut” în parcarea unui supermarket din Alba Iulia

Publicat

cai parcare supermarket

O vizită la cumpărături în zona de supermarketuri de la ieşirea din oraşul Alba Iulia spre Miceşti poate aduce şi surprize celor grăbiţi să ajungă cu produsele achiziţionate acasă. Şi şoferii aflaţi în trafic pot întâlni „obstacole mobile” neaşteptate. Vorbim despre patrupedele care circulă libere pe trotuare, şosea sau în apropierea carosabilului la Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO ŞTIREA TA: Curcubeu superb pe cerul oraşului Alba Iulia. Imagini inedite, după ploaia de miercuri

Publicat

curcubeu

Un curcubeu superb a putut fi observat după ploaia de miercuri după-amiaza pe cer, la câțiva kilometri de Alba Iulia, spre Drâmbar. O coloană de culori puternice a putut fi admirată minute în șir de la mare distanță. Mai mulți cititori Alba24 au fost martorii acestui eveniment și ne-au trimis fotografii. UPDATE: Cititori Alba24 au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate