Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. CONDIȚII

Publicat

aiud penitenciar

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. Munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare se va compensa printr-o majorare salarială de 70% din salariul de funcție, în acest an, potrivit unui ordin de ministru publicat recent în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, este vorba despre munca suplimentară care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare.

Ordinul ministrului Justiției privind condițiile de acordare a majorării de 70% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în anul 2024 peste programul normal de lucru de către polițiștii de penitenciare a fost publicat marți, 23 aprilie, în Monitorul Oficial.

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare

Potrivit acestuia, munca suplimentară prestată de către polițiștii de penitenciare în anul 2024, peste programul normal de lucru, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plătește cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru la care se adaugă o majorare de 70% din salariul de funcție, proporțional cu orele efectiv prestate peste programul normal de lucru.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână. Prestarea muncii suplimentare se realizează cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind programul de lucru și formele de organizare a acestuia.

Cum se determină munca suplimentară

Munca suplimentară se determină astfel: total timp de muncă lucrat conform prezenței din pontaj – fondul de timp individual = munca suplimentară.

Fondul de timp individual se determină după următoarea formulă: Fti = Ftl – Fta, din care:

  • Fti = fondul de timp individual;
  • Ftl = fondul de timp al lunii stabilit ca număr de zile lucrătoare din lună x durata programului normal de muncă;
  • Fta = fondul de timp corespunzător zilelor absente de la serviciu stabilit ca număr de zile lucrătoare de absență x durata programului normal de muncă.

Timpul liber corespunzător se acordă pentru munca suplimentară prestată și presupune că pentru numărul de ore suplimentare lucrate peste timpul normal de lucru se acordă același număr de ore libere plătite.

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare. Condiții

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de lege, majorarea se plătește prin adăugare la drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului respectiv și la drepturile salariale corespunzătoare muncii suplimentare prestate pentru care nu a fost acordat timp liber corespunzător.

Majorarea se stabilește proporțional cu orele prestate peste programul normal de lucru. Aceasta se determină pe baza raportului dintre salariul de funcție și durata timpului normal de
lucru din luna în care s-a desfășurat munca suplimentară.

Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru se poate plăti numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic, în scris, fără a se depăși 180 de ore anual.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax