Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Majorarea pedepselor pentru violatori, agresori sexuali și traficanți de persoane se va vota în Camera Deputaților

Publicat

Violatorii și agresorii sexuali vor fi condamnați la pedepse mult mai aspre decât cele în vigoare, dacă deputații vor vota un proiect de lege care a trecut de Senat.

Potrivit unei inițiative legislative votate luni, în unanimitate de Senat, pedeapsa pentru viol se va putea mări de la 5 la 10 ani, față de 3-10 ani, conform legislației în vigoare.

Mai mult, dacă victima este un minor, noile pedepse se încadrează între 7 și 12 ani, față de 5 -12 ani. Dacă victima este un minor și există circumstanțe agravante, pedeapsa propusă este de la 7 la 15 ani, iar dacă în urma violului a rezultat moarte victimei, pedeapsa se poate încadra  între 9 și 18 ani.

O altă modificare adusă Codului Penal face referire la actele sexuale cu minori. Mai exact, pedepsele sunt mărite, iar infractorii nu vor mai primi condamnări cu suspendare.

De asemenea, proiectul conține și o serie de modificări aduse infracțiunilor din sfera traficului de persoane. Noile condamnări s-ar încadra între 7 și 12 ani, dacă proiectul va trece.

Deși a fost votat în Senat, proiectul de lege va fi dezbătut în Camera Deputaților care are calitatea de cameră decizională.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax