Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Majorarea salariilor din Învățământ: Ligia Deca se dezice de promisiunile făcute de Budăi în timpul grevei din Educație

Publicat

Majorarea salariilor din Învățământ: Ministrul Educației se dezice de promisiunile făcute profesorilor în timpul grevei generale din Învățământ, de anul trecut. 

Este vorba despre declarații făcute de la Guvern de ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei conferințe susținute chiar alături de Ligia Deca.

Vezi și: Grilele cu salariile majorate din învățământ. Listele detaliate pe fiecare grad, vechime sau treaptă profesională și coeficient

Budăi anunța atunci, pe 12 iunie 2023, că profesorul debutant va câștiga de la 1 ianuarie 2024 un salariu net de 4.600 de lei pe lună.

Șase luni mai târziu, profesorii debutanți primesc cu circa 1.000 de lei mai puțin decât spunea ministrul Muncii de la același pupitru cu Ligia Deca, adică în jur de 3.600 de lei.

„Promisiunea nu a fost a mea, a fost a ministrului Muncii de la acea vreme”, a declarat ministrul Educației Ligia Deca, pentru Edupedu.ro.

Întrebată de ce nu a spus chiar în acea conferință în care era prezentă la microfon alături de ministrul Muncii că promisiunea nu este a sa, Ligia Deca a răspuns:

„Puteam să contrazic un ministru care avea în atribuții această lege sau să prevăd ce se va întâmplă economic cu situația României? Am făcut tot ce a fost posibil la nivelul Ministerului Educației pentru ca profesorii să aibă o salarizare decentă”.

Marius Budăi, ministru al Muncii la vremea protestelor profesorilor, a declarat pe 12 iunie că de la 1 ianuarie 2024 un profesor debutant va avea un salariu net de 4.600 de lei.

Declarația a fost făcută la Guvern, după ședința în care Executivul a adoptat ordonanța de urgență prin care a acceptat cererile sindicatelor.

”Probabil va fi o crește undeva până la 4600, de la 1 ianuarie, în mână” a declarat ministrul, răzpunzând întrebărilor jurnaliștilor.

El a mai precizat că este vorba despre salariul net.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Mark

    joi, 11.01.2024 at 14:59

    Put simple, Ligia Deca NEEDS to resign. She is too weak, untrustworthy and unable to stand her ground. She is unfit, for her current position. Period. Then again, so are most of the current government.

  2. Mirela

    joi, 11.01.2024 at 15:26

    Totul e pe persoana fizica, de parca Budăi nu era ministru când a declarat valoarea noilor salarii. De aceea mergem un pas înainte, doi pași inapoi, pentru că nu se asumă deciziile la nivel instituțional.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax