Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Majorarea salariilor pentru angajații la stat, aprobată săptămâna viitoare. Sporurile, discutate separat

Publicat

Ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor ar putea fi aprobată săptămâna viitoare, iar sporurile vor fi discutate separat, spune ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. 

”Cred că Ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare. Restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat şi să se vină, totuşi, cu o abordare integrată la nivel de întreg aparat bugetar pentru a nu crea noi inechităţi.

Sporurile sunt mai sensibile decât salariul de bază… La acest moment decizia a fost ca recuperarea să fie de doar 1/4 la cei care au înregistrat diferenţe faţă de grila 2022 (…)

S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 şi în direcţia aceasta vom merge”, a menţionat Câciu, citat de Agerpres.

Cu cât vor crește salariile

Guvernul majorează salariile bugetarilor, dar fără să aibă calcule legate de impactul asupra bugetului. O spune indirect chiar ministrul Municii, Constantin Budăi.

Acesta spune că salariile angajaților din sistemul public va crește din august (plata din septembrie) cu sume între 70 și 150 de lei, dar că ”impactul real este după ce facem prima luna de plată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax