Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Majorarea salariului minim. Ce spune ministrul Muncii despre creșterea venitului pentru angajați

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că este necesară majorarea salariului minim, dat fiind contextul economic și social.

Acesta spune că au început discuțiile în Comisia de Dialog Social la minister, cu oamenii de afaceri, cu angajatorii, în așa fel încât să fie o decizie predictibilă la 1 ianuarie.

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creșterea pensiilor, este de 3.000 de lei și cu cei 200 de lei scăzuți din taxare, adică sub 2800 taxați și 200, nu.

Este clar un impact pozitiv, și asupra angajaților și chiar asupra angajatorilor, pentru că noi, cu toții, și în special angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă (…). Nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a declarat Budăi, pentru digi24.ro.

Ministrul susține că înțelege și argumentele angajatorilor, în acest context, însă și angajații trebuie ”să-și plătească utilitățile, ca și ei” și că o propunere PSD va fi făcută, cel mai probabil, la următoarea ședință, în cadrul Coaliției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax