Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Majorări salariale și prime pentru asistenți, infirmieri, brancardieri și medici. Guvernul vrea să evite o grevă în Sănătate

Publicat

Majorări salariale și prime pentru asistenți, infirmieri, brancardieri și medici, de la 1 iulie. 

Guvernul va stabili săptămâna viitoare creșteri salariale pentru asistenții medicali, pentru infirmiere și brancardieri, potrivit unor surse citate de presa centrală. 

Aceștia ar urma să primească 500 de lei brut și câte 100 de lei pentru fiecare zi lucrată în weekend sau într-o sărbătoare legală.

La rândul lor, medicii vor primi 1.500 lei pentru cel puțin 3 gărzi pe lună, sub formă de primă.

Majorările vor fi acordate începând cu 1 iulie, până la noua lege a salarizării, care ar putea fi gata la 1 ianuarie 2024.

De exemplu, un medic care realizează 3 gărzi pe lună va primi, pe lângă contravaloarea acestora, și bonificația menționată.

Discuțiile despre majorarea salariilor medicilor vin în contextul în care sindicatele din Sănătate amenință cu greve.

Federația Solidaritatea Sanitară din România a anunțat marți că aproximativ 10% dintre medici ar fi gata să demisioneze din contractele de gărzi.

Prin măsurile discutate la nivelul ministerelor Sănătății și al Finanțelor, Guvernul încearcă să evite o nouă situație precum cea din Educație.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    marți, 20.06.2023 at 12:57

    Si de calitatea servicilor si de spagi nu se mai pune problema ? Doar de salariile lor se tine cont de noi restul bolnavilor sa uitat , oare unde este respectul si grija pentru bolnavi , acesatia din urma nu mai au demnitate sau sunt doar carne de experimente

  2. Elena

    marți, 20.06.2023 at 14:42

    Se fac medici pentru bani, nu sa-i vindece pe bolnavi. Calitatea serviciilor medicale mai nou este aproape la fel in privat cu ce-i la stat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax