Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea aleșilor din Alba nu și-au actualizat declarațiile de avere și interese. 15 iunie, ultima zi pentru depunerea documentelor

Publicat

declaratie-de-avere Aleșii locali și cei din conducerea instituțiilor mai au fix o zi, până pe 15 iunie, pentru a-și depune declarațiile de avere și interese. Deși au avut la dispoziție șase luni pentru a se prezenta cu documentele la instituțiile pe care le reprezintă, nu prea mulți s-au grăbit să își facă publice veniturile.  

De exemplu, din conducerea Primăriei Alba Iulia, singurul care este „în grafic” este viceprimarul Paul Voicu care și-a depus declarația în luna martie. Nici primarul Mircea Hava și nici celălalt viceprimar, Gabriel Pleșa, nu au făcute publice declarațiile, cu toate că suntem la distanță de o zi de termenul limită.

Nici consilierii locali nu au fost mai harnici și din cei 21 de consilieri, doar patru și-au depus declarații de avere. Rodica Andronescu, Iulian Bunea, Angela Moldovan și Cornel Sandu sunt singurii care au publicate declarațiile de avere.

La Sebeș găsim aceeași situație, ba chiar mai rău. Nici primarul Dorin Nistor și nici consilierii locali nu au depuse până în acest moment declarațiile pentru 2017.

La fel e şi la primăriile Cugir, Blaj și Aiud, unde nici conducerea nici consilierii nu au publicate declarațiile.

În ceea ce privește Consiliul Județean, aici se pare că există câțiva aleși care nu au uitat de termenul limită și au depus înainte de termenul limită declarații. 24 din cei 30 de consilieri apar înregistrați pe pagina CJ. Din conducere, atât președintele Ion Dumitrel, cât și vicepreședintele Dumitru Fulea și-au depus declarațiile. Mai puțin vicepreședintele Alin Cucui.

„Declaratiile de avere şi declaratiile de interese sunt publicate in conformitate cu prevederile Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Naţionale de Integritate, modificată şi completată prin Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Legea 176/2010 Art.4, alin. (2): persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”, potrivit Primăriei Alba Iulia.

Lista definitivă cu persoanele care nu au depus în termen sau au depus cu întârziere declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, însoţită de punctele de vedere primite, se transmite Agenţiei Nationale de Integritate până la data de 1 august a aceluiaşi an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax