Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea covârşitoare a europenilor doresc renunţarea la schimbarea orei de două ori pe an

Publicat

ceas

Sâmbătă spre duminică s-a schimbat ora astfel încât cine s-a trezit odihnit la ora 8, de fapt a dormit o oră în plus. Europenii nu sunt încântați de schimbarea de două ori pe an a orei, arată un sondaj al Comisiei Europene. 

Cu toate acestea, sunt puţine şanse ca înainte de 2022 Uniunea Europeană să renunţe la schimbarea de două ori pe an a orei, deşi acest lucru era iniţial programat pentru 2019, iar 84% dintre europeni sunt în favoarea măsurii, scrie Politico.

Comisia Europeană a lansat un sondaj în 2018, în urma căruia 84% din cei peste 4 milioane de europeni chestionaţi au spus că nu mai vor să îşi dea înainte şi înapoi ceasurile. Cei mai mulţi cetăţeni europeni care au răspuns erau din Germania, dar cu toate acestea preşedinţia germană a Consiliului UE nu a făcut prea mulţi paşi pentru a mişca înainte acest dosar.

Potrivit sondajului din 2018, 78% dintre români sunt la rândul lor de acord cu anularea schimbării orei.

În acest moment, instituţiile europene se acuză una pe alta de blocarea demersului.

Ultima dată când subiectul a fost discutat de diplomaţii europene a fost în timpul preşedinţiei finlandeze, care a succedat preşedinţia României din 2019. De altfel, Finlanda a fost şi ultima ţară din bloc care să impună schimbarea orei în 1981, iar Guvernul a transmis că vrea ca ţara să treacă la ora de iarnă permanent.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax