Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea infracţiunilor constatate în satele din Alba sunt furturi şi agresiuni. Poliţiştii de ordine publică din mediul rural au prezentat activitatea pe 9 luni

Publicat

În primele nouă luni ale anului, poliţiştii de ordine publică din mediul rural din Alba au confiscat bunuri în valoare totală de peste 370.000 de lei şi au dat 17.026 de sancțiuni contravenționale, în special pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi a liniştii şi ordinii publice. Majoritatea infracţiunilor constatate sunt cele de furt şi lovire. De asemenea, a crescut cu 44% numărul infracţiunilor silvice.

Poliţiştii de ordine publică din mediul rural au participat, vineri, la o şedinţă de lucru la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru evaluarea rezultatelor obţinute în primele nouă luni ale anului 2013.

Din analiza rezultatelor obţinute de structurile de poliţie care acţionează în mediul rural în primele 9 luni ale anului 2013 rezultă că din cele 2.903 infracțiuni sesizate, cele mai multe (719) sunt infracțiuni de furt, iar 279 sunt infracțiuni de lovire sau alte violențe.

Media zilnică a patrulelor intercomunale de siguranţă publică organizate în mediul rural este de 25, iar ca urmare a activităţilor de patrulare s-a constatat o diminuare a infracționalității stradale şi o creştere a numărului de infracţiunilor constatate în flagrant (342 în 9 luni 2013, cu 111 mai multe decât în perioada similară a anului trecut). Se constată de asemenea, o creştere cu 44% a numărul infracţiunilor silvice descoperite în primele 9 luni ale anului 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012 (de la 102 în 2012 la 147 în 2013).

În perioada analizată, polițiștii din mediul rural au aplicat 17.026 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe la OUG 195 /2002 privind circulaţia pe drumurile publice (11.485) şi la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (3.987). Totodată, au confiscat bunuri în valoare totală de 377.163 lei.

Şedinţa s-a desfășurat cu participarea chestorului  principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba şi a comisarului şef de poliţie Laurenţiu Crişan, adjunct al şefului inspectoratului pe linie de ordine publică.

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea le-a cerut poliţiştilor din mediul rural să continue activităţile care au condus la obţinerea rezultatelor pozitive din acest an şi să manifeste o atenţie deosebită soluţionării prompte a problemelor cetăţenilor şi identificării autorilor în faptele penale cu autori necunoscuţi: „în spatele fiecărei fapte cu autori necunoscuţi stă un cetăţean care aşteaptă să fie identificaţi autorii şi recuperat prejudiciul”.

Le-a cerut de asemenea să acorde o atenţie sporită siguranței elevilor în şcoli, combaterii evaziunii fiscale, combaterii delictelor silvice, a celor contra patrimoniului şi creşterii siguranţei traficului rutier. „Este nevoie de o prezenţă activă în teren şi trebuie eficientizată activitatea de patrulare, inclusiv  intercomunală, în special după ora 16.00 şi în intervalele de timp care prezintă risc criminogen ridicat”. Va fi avută în vedere şi eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă, cunoașterea stărilor conflictuale, a persoanelor care au casele în locuri izolate şi consilierea acestora pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax