Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Majoritatea internărilor pentru infecţii respiratorii, în ultima săptămână în judeţul Alba au fost copii cu vârste până la 1 an

Publicat

Cazurile de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, înregistrate de DSP Alba în judeţ se ridică la numărul de 1.681, în ultimele opt zile. Astfel, săptămâna trecută, inclusiv luni, au fost 55 de internări din cauza unor astfel de afecţiuni respiratorii. Majoritatea internărilor – 17 cazuri – au fost înregistrate la copii cu vârstă de până la un an.

De asemenea, au fost 611 de consultaţii pentru grupa de vârstă 15 – 49 de ani,12 dintre pacienţi având nevoie de internare. În cazul internărilor pentru copii cu vârste până la 1 an, au fost luate aceste măsuri pentru asigurarea supravegherii în sistem spitalicesc, dată fiind sensibilitatea mărită a organismelor pacienţilor de vârstă mică.

În ceea ce priveşte cazurile de pneumonii, au fost înregistrate în aceeaşi perioadă, 260 de consultaţii, în scădere faţă de perioada anterioară şi 62 de inernări. Majoritatea consultaţiilor au fost pentru grupa de vârstă 15 – 49 de ani (101 de astfel de situaţii).

Nu au fost semnalate cazuri de gripă.

Nu a fost semnalată o creştere semnificativă a cazurilor de afecţiuni respiratorii faţă de săptămâna anterioară, reprezentanţii DSP Alba precizând că printre cauzele apariţiei acestoli boli se află imunitatea scăzută dpe fondul condiţiilor climaterice din sezonul rece.

Referitor la programul de vaccinare antigripal al populaţiei, pentru segmentul de vârstă prioritare de peste 65 de ani, de la începutul lunii noiembrie şi până în prezent au fost administrate 5.235 de vaccinuri, din totalul de 6.500.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax