Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mama fetei de la Liceul ”Regina Maria” a fost adusă joi seară cu același transport, fără izoletă

Publicat

Autoritățile din Alba par a nu reuși să se țină de procedurile pe care le-au primit de la București. În cazul transportului de joi noapte, al unei eleve a Liceului ”Regina Maria” care a făcut febră, de la domiciliul acesteia la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba, în ambulanță a fost luată și mama acesteia, aflată la rândul ei în carantină. 

Femeia a fost lăsată în ambulanță purtând doar o mască pe față, deși recomandarea, inclusiv pe plan local, pentru asemenea cazuri era ca și ea să fie adusă cu izoleta sterilă. 

Transportul a fost efectuat de ISU Alba. Surse medicale au declarat pentru Alba24 că echipamentul ar fi trebuit decontaminat și apoi reluat transportul. 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a confirmat situația. În același timp, acesta a declarat că el știa că cele două persoane ar fi urmat să fie aduse separat, așa cum prevede protocolul. 

Acesta a spus că ”pe procedură, trebuiau transportate cu izolete separate”. 

Sinea a spus însă că oricum mama și fiica au stat în carantină în aceeași casă, iar angajații ISU erau protejați de costume. 

”Să sperăm că rezultatele testelor ies negative. Asta e cel mai important”, a adăugat Sinea. 

Șeful ISU Alba nu a răspuns la mesajele transmise și nu a comunicat nimic în legătură cu această situație.

O elevă de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a fost adusă, joi seara, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, în spațiul amenajat pentru carantină de la Compartimentul Dermatologie. Fata a fost în excursia în Italia, săptămâna trecută și se afla în izolare la domiciliu.

Testele au fost trimise în această dimineață la Cluj-Napoca, rezultatele fiind așteptate în jurul prânzului. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax