Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mama la muncă, tata la scutec. Peste 400 de tătici din judeţul Alba, beneficiază de concediu paternal

Publicat

În familiile în care mamele sunt cele care au salarii mai mari, tătici sunt cei care se implică în creşterea micuţilor. Cei din judeţul Alba nu fac excepţie, dovadă fiind numărul mare de taţi care beneficiază de concediu paternal. Un număr de 412 bărbaţi din judeţul Alba beneficiază în acest moment de indemnizaţii pentru naşterea copilului.

Vremurile în care femeia era cea care se ocupa strict de creşterea copilului s-au dus. Familiile moderne iau în calcul toate aspectele atunci când vine vorba de obţinerea concediului maternal. Nu puţine sunt cazurile în care mama este cea care, după naşterea copilului, optează să meargă la serviciu în timp de tatăl se ocupă de schimbatul scutecelor şi încălzitul biberonului.

Astfel de familii găsim şi în judeţul Alba unde 412 tătici se află în concediu paternal şi au grijă de bebeluşi lor. Deşi mulţi dintre tăticii tineri nu ştiu nici măcar cum arată un scutec, aceştia optează să rămână acasă pentru a-şi îngriji copilul, în timp ce mama este cea care  merge la serviciu. Un astfel de tătic este Marian Cristea. Întrucât Marian câştiga 1.000 de lei pe lună lucrând la o firmă ne protecţie şi pază, iar soţia sa avea un venit mai substanţial, acesta a decis să se ocupe el de buna creştere a micuţului Darius.

Acesta nu este singurul caz. Sute de alţii tătici din judeţ se dedică creşterii copilului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Avizat

    marți, 07.08.2012 at 18:19

    Procentul persoanelor de sex masculin reprezinta aproximativ 0,2% din numarul total al persoanelor care beneficiaza, in Alba, de indemnizatie crestere copil sau stimulent de insertie. Prin urmare, conotatia pe care ati dat-o articolului nu este una fericita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax